söndag 6 maj 2012

Miniträffen

Sjöstugans camping var en jättefin och mysig camping. Den ligger på en udde i sjön Möckeln, nära till Sveriges första IKEA varuhus. Här skulle vi på en miniträff för medlemmar i Motor Home Club of Sweden eller MHCS för enkelhetens skull. Vi fick en plats längst ut på udden, alla hade utsikt mot vatten.


Solen sken från klarblå himmel på lördagen, men något bad lockade inte. Det blåste flera sekund meter och var bara +8°.


Fin badstrand med lång brygga ut i vattnet.


Vi samlades vid tiotiden för att delta i femkamp. Vi delade upp oss i lag om 4 i varje lag. Femkampen bestod av stationer och spel med bollar: golf, tennis, boule, krocket och ringar.
Ett poäng för varje träff och det var 3 bollar/ringar på varje station.


Det ser så lätt ut att få tennisbollen ner i korgen....men fy vad svårt det var, antingen slog man för hårt så den flög över eller så var det för löst så den inte kom fram.


Krocket är lika svårt, det gäller att få klotet att gå rakt genom "porten", och vissa hade talang och klarade alla tre kloten.


Ringarna var värre, trots att de inte var långt bort.


Vårt lag, som bestod av Kurt, Monica, Ingemar och mig, hade samma poäng som ett annat lag och kom då på delad andra plats.
Även vinnarna var 2 lag på samma poäng.
Resten av dagen ägnades åt mingel mellan husbilarna och kl 18 samlades vi i stugan för att äta vår medhavda mat, samt dela ut priser till de två vinnande lagen. Kvällen blev munter och trevlig som det blir i glada vänners gemenskap.
På söndagen var det avfärd åt olika håll, vi valde att åka mot Carl von Linnés gård.


2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att stå nära vatten, det blir något extra, eller hur? Det är så variationsrikt, nästan lika varierande som de olika grenarna som påhittiga människor kombinerar till en femkamp. Väl kämpat, ni hade säkert jättekul.
    3M

    SvaraRadera
  2. Tack för trevlig text och fina bilder!
    //Jens

    SvaraRadera