söndag 27 maj 2012

Besök och helgtur del 1

Tänk vad en vecka går fort. Det har hänt en del under veckans gång. Besök hos tandläkaren på måndagen, för att fixa till mina tänder så pass att jag kan äta. På tisdagen var det bal för blivande studenter i Ulricehamn. Att ta kort med Ulricehamn i bakgrunden och nere vid sjön är populärt både vad gäller bröllop och bal.Satte mig vid symaskinen en stund på torsdagen, då får vi plötsligt besök från Kil och Kristinehamn, helt oväntat. Det blev en härlig kväll på balkongen, vi satt ute tills klockan var över midnatt. Man har ju så mycket att prata om när man inte setts på länge.Våra vänner åkte hem på fredag förmiddag, senare på dagen 
hade vi 27 årskalas för yngste sonen.


På torsdagen hade våra kompisar Annica och Thomas frågat om vi inte kunde åka ut med husbilarna över helgen. Det är något som vi inte kan säga nej till, så på fredag eftermiddag, efter kalaset, packades bilarna och vi drog iväg lite norr ut. Vackert väder och solgula rapsfält.

 
  
Vi hade bestämt oss för att åka till Åsle Tå utanför Falköping. Många gånger hade vi åkt förbi skylten, men aldrig åkt dit, så nu var det på tiden. Här finns också en ställplats för 75 kr inkl el, WiFi och toaletter. 
GPS N 58 10 44  E 13 41 14  Det smakade bra med Janssons frestelse på kvällen och vi satt ute till kl 21 då det började bli lite fuktigt ute.


Lördag, nu var det dags att se vad Åsle Tå hade att erbjuda. Gå gärna in på deras hemsida och läs om byn och backstugorna. http://www.asleta.se/


Tågatan med alla backstugor och lite bilder på inredningen i dessa.
Det är inte bara stugorna som är sevärda, även trädgårdarna var välskötta, med "gamla" örter, blommor och buskar.När vi var i Italien och Pompeji såg vi övergångsställen bestående av höga stenar, och här har vi något liknande men över ån.


Vallört fanns det rikligt av.


En av de många ryggåsstugorna.


Efter besöket på Åsle Tå, som var mycket intressant, fortsatte vi mot Vättern, 
men om det får ni läsa om i morgon. 
Bättre utflykts-väder kan man inte önska sig, + 25 gr och sol.4 kommentarer:

 1. Tänk vad tiden går fort när man själv bestämmer över sin tid. Otroligt vilka vackra platser det finns att besöka i vårt land.

  SvaraRadera
 2. Vi har också varit vid Åsle Tå för några år sen. Fint bevarat ställe, som man kan se av dina foton! Ha dé!

  SvaraRadera
 3. Härligt med en husbilshelg! Man hittar alltid något sevärt.

  SvaraRadera
 4. Hoppas vi inte gjorde er besvikna när vi så varmt rekommenderade den underbar pytsen å nära er. Visst blir man glad att de har varit så förutseende i kommunen där. Det är också mysigt att gå där om det är fint väder. Det skall bli spännande att se var ni hamnar nästa gång. Hoppas att ni har kul, är ju kul att åka tillsammans med någon också inbland. 3 M

  SvaraRadera