måndag 14 maj 2012

Bärgning av båten

I går satte Tomas i båten. Han hade tvättat och vaxat den tidigare. Det är något visst med att sätta i båten.....då känns det som om sommaren på väg. Den startade utan problem, kördes de få metrarna från fd Båtbyggeriet till vår strand där den drogs upp så långt det gick. Bryggorna har inte kommit i ännu.....lite för kallt i vattnet. 
Döm om vår förvåning när vi vaknade i morse och såg att platsen, där båten låg, var tom. Genast undrade vi om någon hade varit där och stulit den, men vid närmare koll så hade vattnet stigit ganska mycket....och det blåste ca 10 s/m....den hade nog slitit sig och drivit iväg. Ingemar gick ut och kollade och visst.... där inne i vassen låg den. 
När Tomas kom åkte sjöstövlarna på och han vadade ut och hämtade hem båten. 
Resten av dagen har gått åt till att sy färdigt balklänningen, bakat Humbullar och gjort 2 kasslerpajer, klippt ett par byxor, röjt lite i källaren och nu parkerat mig en stund vid datorn. Så mycket man får gjort inne när vädret är dåligt. Nu undrar man ju om det ska bli sommar någon gång. 

6 kommentarer:

 1. Oj, så tur att ni fick tag på den. Det låter som om du hade fullt av energi, minsann - och hittar du lite sommar får du gärna skicka lite till mej med :D

  SvaraRadera
 2. Men då får du ju inget gjort inne.........men det är väl lika mycket jobb utomhus förstås.

  SvaraRadera
 3. Det där med att förtöja båtar mot båset och högvatten vet vi att det är inte alltid så lätt. Naturens krafter är starkare än vad man ens vågar tro. Men ni hade tur som hittade den igen, det är ju inte det som är fallet alltför ofta. Då förutsätter vi att provningen av den vackra klänningen gick bra och ber att få lyckönska till ett bra gjort jobb. Flickebarnet kommer nog bli balens drottning. Skönt när man drabbas av sådan där energi, då gäller det att ta vara på den, det brukar ju gå över, tyvärr. Men duktig har du varit! Sköt om er! Kram 3 M

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken tur att ni hittade båten välbehållen.
  Yvonné

  SvaraRadera
 5. Vill ni ha sommar är det bara att åka till Öland. Hls Kurt.

  SvaraRadera
 6. Vilken dramatik! Tur ändå att den fanns kvar.
  Ha dé!

  SvaraRadera