lördag 12 maj 2012

Melodikrysset

Lördag förmiddag brukar vi, när vi är hemma, lyssna på radion och lösa Melodikrysset. Ingemar är bra på artister och sångare och jag kan (ibland) texterna, vi tycker det är kul att se vad vi kan. Jag kan ju inte skryta med att vi vunnit någon gång och inte heller att vi lyckats lösa hela krysset. Idag lyckades vi och på internet kan man gå in och skicka in svaret.


Det var just det med internet jag skulle skriva om. Jag hade tänkt fylla i krysset på internet och skicka in, smidigare än att springa till postlådan. När jag nu skulle leta upp dagens kryssruta på internet, kom jag till en sida ...en blogg....och se där fanns alla svaren, redan innan Anders Eldeman hade avslutat programmet. Nu tycker jag ju inte det är en riktig tävling när man kan få svaren direkt på internet....det är det ju det som är spännande och kul, att försöka lösa det själv.
När jag nu hittade sidan, som krysset var på, såg jag att det också finns en app för mobilen.
Dessutom finns det flera bloggar med hjälp till Melodikrysset.....ja där ser man. Jag som trodde att det var en riktig tävling och stolt när vi hade lyckats lösa hela krysset.
Nej.... jag skickar inte in något bidrag den här gången, tycker det är fusk när man hittar svaren färdiga på internet innan tiden för att skicka in har gått ut (onsdag)  :-(

4 kommentarer:

 1. Håller med dig! HA en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Internet är har gett oss så mycket positivt, men som allting så kan det missbrukas. Men det är ju löjligt när man " sabbat" något så oskyldigt och trevligt som Melodikrysset. När det är på detta sättet skulle det ju räcka att skicka in ett mejl och säga, jag lyssnade och hänvisa till lösningen på nätet. Hela tävlingsidéen är ju sabbad! Vi har löst många kryss men aldrig skickat in, och nu kommer vi definitivt inte att skicka in någon lösning. Lev väl!
  3M

  SvaraRadera
 3. Jag löste alltid melodikrysset innan jag flyttade hit till Portugal. Började redan lösa det på den gamla goda tiden då Bengt Haslum var programledare.

  Tråkigt med alla klåfingriga internettokar
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Både för och nackdelar med internet och appar. Det viktiga är kanske att lyssna och lösa för egen del - tävla med sig själv. Har själv aldrig skickat in, men ... Ha dé gott!

  SvaraRadera