tisdag 29 maj 2012

Helgturen fortsätter del 2

Vid middagstid var vi klara med Åsle Tå och funderade på vart vi skulle åka. Valet blev ut mot Vättern. På vägen dit stod en massa bilar efter vägen, det visade sig att det varit dop i det lilla Franciskuskapellet, (som ser ut som en fd jordkällare, nu med bänkar och kors utanför). Här finns fler bilder.


Vi fortsatte en bit till och kom till en vägkorsning, här fick vi syn på en stor sten som var rest som minne till slaget vid Gestilren år 1210
  

Om det kan du läsa här.


Vi stannade till och tog en titt på monumentet, fortsatte sedan förbi Dimbo där det finns fornlämningar från vikinga tiden, men vi stannade inte här utan körde vidare mot Brandstorp. Nu började magen känna lite hunger och vi körde ner mot den Lilla Havssjön och badplatsen. Här finns en stor parkering och jättefint bad, men man får inte campa här, hur det är med övernattning i husbil.... vet jag inget om.


Kan inte tro att det var speciellt varmt i vattnet, men det brydde inte barnen sig om, de badade för fullt. Många solbadade också.


Och andra föredrog att vara påklädda i vattnet.... när de flugfiskade.


Styrde mot Vättern och här ligger den framför oss, 
med Visingsö i bakgrunden.


Nu skulle vi hitta en plats att stå på för natten. Det visade sig inte vara så lätt när det gällde Svedåns hamn nära Baskarp. Förbuds-skyltar överallt.


Vi fortsatte då mot Habo för att ta vägen mot Mullsjö. Nu var siktet inställt på badplatsen i Mullsjö, men då var det minst 100 bilar där och det var naturligtvis bröllop med middag. Vi vände och åkte mot idrottsplatsen och här hittade vi en perfekt parkering med gräsmatta intill. Ingen match eller träning skulle det vara på söndagen, annars hade det nog blivit lite stökigt med alla bilar på parkeringen.


Kvällen var varm och skön och då kom grillen fram, kändes som en sommarkväll i juli-augusti.


Söndag och Mors Dag, vi fortsatte mot Ryfors och vår stuga. Åker förbi sjön Brängen, som har ovanligt högt vatten och massor av liljekonvaljer i skogskanten, kan nästan känna doften :-)


Vi ville kolla om det kommit murklor ute vid vår stuga, tyvärr så hittade vi inget, kanske för torrt och för tidigt. Vi passade på att äta lunch innan vi styrde mot Ulricehamn igen.


Många plan i luften samtidigt, som gör fina streck på himlen.


Plockade med mig hem en bukett härligt doftande syrener.


Efter ca 20 mil var vi tillbaka på vår egen gata. 


En trevlig helg i glada vänners sällskap. Underbart sommarväder och mycket vackra vyer, när man håller sig efter de mindre vägarna. Vad kan man mer begära....Sverige är fantastiskt (i vackert väder) :-)

3 kommentarer:

 1. Det kan knappast vara för tidigt för murklor för i Sundsvall växer dom för fullt såg jag just på Facebook. Vilken härlig helg ni hade!

  SvaraRadera
 2. Härlig tur ni gjort, finns mycket att se ide omgivningarna där ni rört er. Kapellet tittade vi också , fantastiskt. För några år sedan stod vi i Svedåns hamn, var helt ensamma och hade det jätteskönt, redan då fanns set några små förbudsskyltar för camping, men vi campare inte. Ha set bra! 3M

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig tur ni gjort! Tack för flera bra tips!
  Just idag är vädret inget vidare, men snart... snart är sommaren här :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera