fredag 4 maj 2012

Tredje gången vattenläcka

Idag var det dags att packa bilen för en husbilsträff i Älmhult. Just när jag, med famnen full av mat och kläder, kommer in i bilen upptäcker jag att mattan är blöt....vattenläcka ? :-(
Det kommer någonstans under ena sätet, där vattentanken ligger. Hur komma åt att se under vattentanken ?Enda sättet att komma åt är att försöka ta bort framstycket på bänken.
Massor av skruvar och de sitter väldigt trångt och svåra att komma åt och få bort, men är man van båtbyggare sen över 50 år så är det nog inga problem.

Efter ett par timmars arbete och funderande så är fronten väck, men inte hittade vi var ifrån vattnet kom. 


Dags att söka nya ställen...... runt vattenkranen kanske? Då var det till att montera ner nästa skåp. 

Och se.... här hittade vi felet, en slangklämma som satt lite löst och när Ingemar fyllde vatten så trängde det ut den vägen.


Nu när allt var klart, så skulle alla delar skruvas på plats igen.
Det tog oss 5 timmar att åtgärda felet  och nu vet vi hur en husbil ser ut på "andra sidan".
Det här var tredje gången vi har en vattenläcka, "tredje gången gillt" säger man ju, så nu hoppas vi att det inte blir några fler "läckor". Ska man nu se det positivta i det hela, så har jag ju fått det städat bakom skåpen och det är ju inte alla som får eller kan komma åt att göra :-)

Vi skulle ha åkt hemifrån vid 12 tiden nu kom vi inte iväg förrän vid 17 tiden och vi hade 21 mil att åka. Bättre sent än aldrig, säger ett ordspråk, och så är det.
Nu är vi på plats på Sjöstugans Camping http://www.sjostugan.com
Gps N 56 34 08 E 14 07 574 kommentarer:

 1. Det var en himla otur med en vattenälskande, det är så himla tråkigt, men ni fixade det ju galant, utan sura miner också. Bra gjort, det gäller att se det positiva även i det dåliga. Är ni i Älmhult nu? Kan ni inte åka vägen om Timmernabben heml? Vi åker inte förrän på tisdag. Det skulle vara jättekul om ni hörde av er oc kunde komma förbi på en fika. Vi kommer att vara hemma hela helgen, frånsett någon cykeltur emellanåt. Hör av er! Kram 3 M

  SvaraRadera
 2. Vattenälskande valde Paddan helt själv, menade vattenläckan! 3 M

  SvaraRadera
 3. Inget att undra på att jag hade ont i ryggen idag.
  Hls Kurt.

  SvaraRadera
 4. Hoppas det var sista gången det blev vattenläcka. Vi har också haft bekymmer med läckage ett antal gånger. Vår konstruktion liknar er.
  Ha dé!

  SvaraRadera