måndag 9 april 2012

Mot Burg

Varannan dags väder har det varit de senaste dagarna. Och i morse inget undantag, småregn och kallt. Vi lämnar dottern med familj för att åka mot Burg.   
Om det är öppet ska vi tanka gasol på några av våra flaskor. Hos Johanssens Flüssgas N54°25´16,7 E011°11´17 har vi fyllt våra flaskor tidigare. 
Som vanligt så undviker vi de stora vägarna särskilt runt Lübeck, som vi hörde på radion , hade stopp på flera km ibland. Vi åker därför mot Grevesmühlen och sedan mot Dassow. In på småvägar kom vi och rätt som det var till ett stugområde. Många fina hus, men det här tyckte jag påminde om Hans o Gretas hus i skogen, bara godiset som fattas.Lite längre fram var det ett färjeläge, betalade 5.25€ och färden tog nog inte mer än 3 min..... 


....sen var vi framme i Travemünde.Mycket folk var ute och gick efter stranden.
Vi åkte vidare mot Heiligehafen för att tömma gråvatten. 
Där fanns en hel del bilar, men vi hade ju tänkt oss till Burg


Kom fram vid fem-tiden parkerade på den stora parkeringen nära centrum.
Här fanns inte många platser kvar. Ingemar försökte mata myntapparaten, men den ville bara ha 0,50€ fram till 18.00
Tog en snabb promenad ner till centrum, där många affärer fortfarande var öppna, passade på att ta ut lite mer euro till gasol. Vid 21.00 var det dags att mata myntapparaten igen, nu ville den bara ha 5€ i stället för 10€....jaha då är det väl ok då.
Vädret har hela dagen varit grå-mulet och duggregn ca+8° som mest. Nu i kväll endast +6° men det känns som +-0. I morgon åker vi till Sverige och Ingemars syster i Helsingborg, där kanske vi övernattar, så nästa inlägg blir från den svenska sidan.
4 kommentarer:

 1. Usch, vill inte lämna Spanien.......varit på stranden idag och solat......men i nästa vecka rör vi på oss........Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ville inte jag heller.....men nu finns inget annat alternativ :-)

   Radera
 2. Ingenting går upp går upp mot gamla Skåne, sjöng Siw Malmkvist för längesedan. Stämmer väl lite i alla fall, ni skulle väl till Råå om vi minns rätt. Hälsa så gott, vi kör förbi där igen på hemvägen. Vi är nu i Husum och stannar där 2 nätter, för det är en så mysig liten stad med många fina affärer. Vi skall inte åka så långt söderut denna gången, bara känna på lite. Kör försiktigt resten av vägen. 3M

  SvaraRadera
 3. Oj vad fort det gick för er att komma så nära Sverigegränsen. Det blir säkert skönt att plocka ur och städa upp och ligga i egna sängen är ju inte heller så dumt.

  SvaraRadera