torsdag 12 april 2012

Oväntat besök och trädgårdsgranskning

Vi har inte riktigt vant oss vid att vara hemma ännu. Har haft så många lata dagar i husbilen så det är lite svårt att komma igång :-) 
STORT TACK TILL ALLA som följt oss och gjort så trevliga kommentarer under vår resa. Lika spännande varje gång man öppnar datorn och undrar om någon har lagt in en kommentar.
TACK OCKSÅ FÖR DE VARMA VÄLKOMMEN HEM hälsningarna. Husbilen är nu tömd på det mesta och väntar på en rejäl städning, sen ska det skruvas och lagas lite här och där (Italiens dåliga vägar).
Så småning om ska jag skriva lite om kostnader mm.
Idag fick vi oväntat besök av käre bror Mikael, som den senaste veckan har tjatat om att åka hit för att se om vi hade kommit hem. Det blev kramar och "oh vad jag saknat dig" sen gick han igenom hela huset för att se om allt var som det skulle.
När Mikael åkt hem gjorde vi en inspektion av trädgården, måste ju se hur långt våren kommit.
Tulpanerna som jag hade bråttom att få ner i jorden, innan vi åkte i höstas, hade kommit upp.


I bäcken var det full fart på vattnet.


I julas när vi var hemma var vattnet i sjön så högt att våra bryggor stod i vatten. Nu har det sjunkit undan i flera omgångar, det kan man se på alla vassrester som ligger på gräsmattan
(och ska krattas bort). Massor av nedfallna torra grenar ska samlas upp och läggas på majbrasan. 
.


Flotten hade drivit upp på land, kan bli lite jobbigt att få den i vattnet igen.


Sorken har fått fritt spelrum i vinter och högarna har blivit många.


Utsikten mot sjön är där emot den samma, och idag låg den spegelblank,
även solen tittade fram och det var ca +10° ute.


Ja, nog finns det att göra när man kommer hem, och nu har vi ju vilat upp oss, så nu är det bara att sätta igång med vårstädning både ute och inne.
Förra året hade våren kommit längre, men så var vi ju 2 veckor tidigare i år.

11 kommentarer:

 1. Nu får vi ta det lugnt några dagar för nu orkar jag inget mer stress. Städa kan vi göra lite senare för nu skall vi vila lite. Sedan måste vi åka till "stugan" och kolla och planera för Svampträffen till hösten.
  Hls Kurt den anonyma.

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att Mikael var nöjd att ni var hemma igen. Du vet väl hur ma gör om man får arbetslust......man sätter sig ner och väntar tills det går över :)

  SvaraRadera
 3. Så fint ni bor... med sjötomt och allt - blir nästan lite avundsjuk :) Härlig bild den sista med den spegelblanka sjön och himlen som speglar sig så fint. Och visst är det härligt med alla olika vårtecken som kommer nu!
  Önskar er båda en bra fredag och en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Ja tänk vad många måsten det finns när man är hemma. Det är tur att man kan koppla av i husbilen lite då och då. Vi räknar att komma hem före midsommar och då väntar väl våra trädgård på oss kan jag tänka mig. Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Jättefina bilder, inte minst sjön!
  Välkomna hem till städningen, snart är det väl resa igen!

  SvaraRadera
 6. Förstår att det är skönt att vara hemma efter så lång bortavaro. Allt har sin tid, men nu gäller det att inte jobba ihjäl sig utan ta allt i lagom doser. Hoppas allt gick bra hos tandläkaren och att du nu kan äta som vanligt igen. Hör av er om ni är ute på tur. Kanske kan vi ses. Vi bor ju nära Öland och det kan vara bra för ett stopp på vägen. 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska vi gärna göra för det blir en resa någon gång i mitten på maj tror jag.

   Radera
 7. Margareth o Svenfredag, 13 april, 2012

  O vilka underbara bilder! Jag får hemlängtan! Denna årstiden tycker jag om då man ser konturerna och innan alla fluffiga blad kommer. Sven hälsar

  SvaraRadera
 8. Skönt att vara hemma..........hur gick hos tandläkaren? Vi lämnar campingen i morgon, åker mot Blanes.....kram

  SvaraRadera
 9. Oj så vackert ni bor! Och vilka härliga bilder. Ha det fortsatt härligt!

  SvaraRadera
 10. Hej och välkomna hem!
  Vi har följt er på er långa resa, och skrattat åt er beskrivning av de italienska vägarna!Vi tyckte att Italien hade urusla vägar och dålig skyltning, för att inte tala om alla de gånger vi fick vända p.g.a. att vi inte fick plats på höjden eller bredden!Efteråt kan man ju skratta åt det i alla fall! Marocko var bättre! Och tänk att vi träffade er på en mack i Spanien, det var för roligt! Kanske ses vi igen någonstans någon gång!
  Kram på er! Inga-Lill och Arne
  P.S. Det verkar som om ni har en hel del att syssla med nu när ni landat på hemmaplan!

  SvaraRadera