lördag 28 april 2012

Heldag i Borås

Gårdagen ägnades åt att besöka de affärer som har klinkers och parkett eller laminatgolv. Vår hall behöver snyggas till, under den heltäckningsmatta, som nu ligger där, har underskiktet torkat och ligger i små högar. Nu ska det bli någon form av trägolv och klinkers vid dörren. Det var inte lätt att välja golv måste jag säga. Vi vill ha ett ganska ljust golv, då hallen är lite mörk, sedan ska det passa till vardagsrummet också, som står på tur nästa år. Priserna varierade ju en hel del, från 169:- upp till 700:- per kvadrat meter. Nu tänker vi inte kosta på hallen det dyraste utan någonstans mitt i mellan och något som vi gillar.
Nu blev det inget köp av trägolv idag, för efter en god lunch hos dottern gav vi, (jag, dottern och barnbarnet), oss iväg till Furulunds tyger för att försöka hitta tyg till en balklänning. Vi lämnade affären efter två timmar med både baltyg och byxtyg, (byxtyget var till mig.) Nu har jag inget problem med vad jag ska syssla med framöver. Den 9 juni måste klänningen vara klar.

På eftermiddagen körde vi mot Dalsjöfors för där skulle det finnas en affär med klinkers......och det fanns det. Vi hittade mörka plattor som vi tänkt oss, så nu for vi hem med en koffert full med arbetsmaterial till hallen, och det blir Ingemars jobb. Jag får väl rycka in som hantlangare när jag inte är upptagen med symaskinen. :-) Det blev en heldag med många affärsbesök.
Den här veckan ska vi också vara hundvakt till lilla Wilma en dvärgsnauzer.

3 kommentarer:

 1. Hur kändes det att tillbringa en hel dag i Borås? Vi tillbringade 3285 dagar och nätter i Borås. Vi hittade inga klinkers för det. Hls Kurt den anonyma.

  SvaraRadera
 2. Herregud människa, du har många strängar på din lyra! Sy balklänning skulle jag inte ge mig på, annars brukar jag inte säga nej till det mesta, eller gjorde inte i alla fall. Nu har jag lite krämpor som stoppar vissa tidigare aktiviteter. Men nu i helgen blir det full fart. Vår inställda resa förra helgen renderade i att de kommer hit nu istället. Minsta killen säger hela tiden "jag vill träffa min farfar" han är dryga två år och älskar farfar. Mig också hoppas jag, det skall bli kul. Sedan drar vi iväg mot Värmland en tur. Ha det gott. 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå... jag har provat på lite av varje och sömnad var ett måste när man hade 3 barn och bara en inkomst. Problemet är väl bara att det finns inget mönster på hur klänningen ska se ut bara en teckning från barnbarnet, men det ska säkert gå det också. Barnbarnen är väl alltid kul att umgås med, uppfostran får föräldrarna ta hand om. Men jag märker att man inte orkar lika mycket som förr vare sig det gäller småbarnen eller andra saker, åldern tar ut sin rätt. Ut med husbilen är toppen men det får vänta till nästa helg. Ha en skön tripp till Värmland.

   Radera