onsdag 4 april 2012

Påskpynt


Tisdag den 3 april

Fortsätter idag lite mer norr ut, vi kör som vanligt bara småvägar eftersom vi inte gillar motorvägarna, tycker inte man får se något av omgivningen då. Vyerna är vackra och nu finns mer av barrträden vi har hemma, vägarna har bra asfalt (till skillnad från Italien) backar finns det gott om och en lutning på 16% är inget ovanligt. Vi åker närmare gränsen till Tjeckien, helt nya vägar för oss men också lite spännande.Vi kan konstatera att här tar man verkligen vara på solenergin, på vart enda hus och uthus har man satt solpaneler, här behövs inget tak-tegel.


 I städerna har man använt mer färg på husen, lite annat mot för Italien där allt nästan var brun/grått.


Tyskarna gillar att pynta till Påsk, vi har nog aldrig tidigare sett så mycket påskpynt som här. Man har klätt brunnar, eller vad det nu är, med gröna girlanger, blommor och ägg. I trädgårdarna kan man se stora harar eller andra påskfigurer och ägg i buskarna.
På några ställen ser vi färggranna fiskar, vi tror de var någon form av reklam på dem.


 Vår bil är ordentligt smutsig och vi har letat efter en biltvätt, men de flesta är för småbilar. I Hof hittar jag en stpl, som också hade husbilstvätt, äntligen kunde vi få tvätta bilen, 7€ kostade det.

Nu tyckte vi inte det var en så trevlig plats att övernatta på, så vi for vidare till Töpen-Mödlareuth
N 50°24´50 E011°52´47 här skulle finnas ett ”Gränslandsmuseum”, Det var här gränsen mellan Öst och Väst Tyskland gick. Rester av muren finns fortfarande kvar och utkikstornen från båda sidor.
Här står vi nu, med ett annat husbilspar från Tyskland, och med den sista stridsmaskinen, som vakar över oss i natt :-) I morgon ska vi kolla vad museet har att erbjuda.

Vädret har varit soligt och skönt + 4° på morgonen och +18° på dagen. Varken internet eller telefonen fungerar här.

1 kommentar:

  1. Genom gamla öst åkte vi i somras och det tyckte vi inte särskilt mycket om. Det har vi skrivit tidigare. Är "abgehakt" för ett tag. Men i de södra delarna av Tyskland är det väldigt vacker just med de olika höjderna. Sedan är ju tyskar firarglada när det gäller allt, om det är påsk, jul, ölfester eller karneval så håller man igång är vår erfarenhet. Men vi har alltid tyckt det är kul. Då behöver ni inte påskpynta själva!? Kör försiktigt! 3 M

    SvaraRadera