söndag 22 april 2012

Bloggtorka och Hum-bullar

Ja just det har det varit hos mig i några dagar. Vädret har inte varit det bästa, igår var det verkligen Aprilväder med sol, regn snöglopp, åska och åter sol.Energin har gått på sparlåga...men idag har det varit lite mer energi. Sonen med flickvän kom hit en sväng och de behövde båda klippas, strax innan fick jag för mig att baka snabba Hum-bullar. Ett enkelt recept från två 14 åriga flickor.
Hum-bullar
12-15 bullar
75gr margarin eller smör smältes, tillsätt
1 dl mjölk, värm till 37gr och slå över
3 msk socker som röres med 1/2 pkt jäst (25g)
Tillsätt 1/2 krm salt 1 tsk malen kardemumma, 1/2 dl russin
och ev. 1 tsk kanel samt ca 3 dl mjöl. Rör ihop smeten/degen och klicka ut i bullformar.
Låt jäsa i 30 min, pensla med lite filmjölk/ägg och strö på pärlsocker, grädda i ca 200-225 gr.
De här bullarna går fort att göra och är jättegoda till kaffet så igentligen borde de heta Snabb-bullar.

                           

I går var vi och tittade på golv och klinkers. Vi har tänkt byta ut hallens heltäckande matta och lägga klinkers vid dörren. Klickgolv hittade vi som vi kan tänka oss och även klinkers. Klinkersen var billig och vi förstod varför....det fanns bara 2 pkt kvar....och vi behöver 4 pkt. Nu får det bli en tur till Borås någon dag och se vad de har att erbjuda. Inte alltid man kan gynna närbutikerna när de inte har det vi vill ha.

 


7 kommentarer:

 1. Nu får ni lugna ner er. Skall vi lägga klinkers eller var det blinkers. Kan vi inte bara slappna av o ta det lugnt för nu orkar jag inte mer. Håller du detta tempo Maggan så kan jag inte läsa er blogg längre.
  Tror jag åker tillbaka till Spania för där var det lugnare.
  Hls från Kurt (som ligger i hängmattan)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men snälla Kurt ...vi har ju haft semester i 6 månader :-)
   Jag måste ha något att göra... så jag kan fortsätta att blogga :-)

   Radera
 2. Varför drabbas vi pensionerade kvinnor av sådan prestationsångest. Våra barn får hybris bara Nyman berättar allt man hann med när de var små. Sedan i nästa andetag säger de; och så håller ni på idag också!? Vad är det bra för. Det kan man fråga sig. Är precis sån, hemma går allt i 190. I husbilen kan man koppla av läsa, lösa korsord och slappa. Vad kommer det sig? 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det...men ska jag jämföra med hur jag var förr...ja då är det bara halvfart och knappt det nu mera. Datorn tar mycket av tiden man förr ägnade åt hus, hem, barn och arbete.

   Radera
 3. Jamen på datorn gör man ju allt som man förr gjorde var för sig så att säga. Läser morgontidingen på nätet till frukosten, skriver några emails istället för brev, bloggar lite istället för att skriva dagbok, spelar lite spindelharpan istället för kortleken, spelar Words with friends istället för att lösa korsord, håller koll på utgifter och inkomster via Excel istället för kassaboken, gör en fotobok istället för ett album, listan kan ju bli hur lång som helst.....såklart att vi måste ge datorn lite av vår tid!

  SvaraRadera
 4. Men snälla Kurt ...vi har ju haft semester i 6 månader :-)
  skrev du Maggan i ett tidigare inlägg.
  OK Maggan! Jag förstår vad du menar, men jag kommer att stanna hemma nästa gång vi åker ner i Europa. Jag orkar inte med tempot. Kanske skulle jag skaffa mig en elcykel jag med?
  (nu är snart aprillo slut)
  Hls Kurt.

  SvaraRadera