måndag 26 december 2011

Vart har vintern tagit vägen ?

Så härligt det är att kliva ut på balkongen på morgonen och få se solen gå upp. Men säg den glädje som varar.....disigt och lite regn och mörkt blev det, när vi åkte till affären för inköp av morgondagens middag med släkten.


Och fullständigt fel blir det, när man ser penséerna blomma i blomlådan med mossa.


Efter inköpsrundan fick vi besök av sonen med kompisar, vårt Tysklandsfrämmande (som är i våra barns åldrar) hade också kommit tillbaka efter sin butiksvandring.
På jul och nyår åker alltid det populära spelet Sjoelen från Holland fram. Om du har översättning kan du läsa om det spelet här.


Sjoelbak (nederländska Shuffleboard, Sjoelen) som nederländska Shuffleboard, Sjoelen och Jakkolo även känd. Sjoelbak är ett spel av nederländska ursprung och består av varje spelare får tre chanser till skjuta diskar längs bordet på två meter i ett försök att få dem igenom 4 bågar numrerade 1-4 i andra änden. Nederländska Shuffleboard spelas på familjens träffar där det kan användas av fyra-åringar och uppåt men är också ett spel med stor skicklighet som spelas konkurrenskraftigt i Holland, Belgien och Tyskland. Vi såg det här spelet hos våra vänner i Holland för 35 år sedan. Ingemar tillverkade ca 7-8 spel som våra barn och vänner fick, hur många som har de kvar vet jag inte, men vi har vårt kvar och det används flitigt under just de här helgerna.


Alla kan vara med och spela från 4 år och uppåt.


I övrigt har det varit en lugn dag med + 8° ute. I natt kände vi av stormen Dagmar, men som tur är så blev det inte lika illa som när Gudrun var och hälsade på här nere för några år sedan. Värre för de som bor i norra delen av Sverige.
För många är helgledigheten över, men som pensionär kan vi njuta av helgledigt hela tiden.
Kör försiktigt alla ni som ska ut på vägarna och God fortsättning önskar vi alla. 

5 kommentarer:

 1. Tack detsamma önskar vi på Berget, som är väldigt blåsigt idag!
  Hls Monica o Kurt.

  SvaraRadera
 2. Jag trodde att termometern var trasig är den visade 10 grader i morse, men det var den ju inte...

  SvaraRadera
 3. De där spelet ser häftigt ut........måste vi spela någon gång när vi hälsar på.....eller måste man vara många?

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Ha en bra fortsättning själva!

  SvaraRadera
 5. God fortsättnig! och ser att du njuter av eran lilla gosing nu medans ni är hemma.

  Sv: ja, jag tröttnade på min gamla blogg, fast jag hade Blogg.se, jag hoppas den här är roligare att jobba med. Så mycket som är nytt och jag har inte lärt mig allt än. och jag kan visst inte ens få in det här inlägget;)

  Leena

  SvaraRadera