söndag 4 december 2011

Utflykt

Gasolen tog slut i dag på fm. Vi passade på att åka en sväng för då laddar batteriet också. I Punta Prima finns en tappstation som har propan, dit for vi. Dags att ladda plånboken också och bankomat fanns i närheten. I skyltfönstret har de börjat julskyltningen.


Vi har åkt så många ggr mellan La Marina och Torreveja så nu tänkte vi ta en tur innåt landet. Vi tog väg CV 940 mot San Miguel de Salinas.

 

Kom förbi en stor golfbana.


Många fina hus och hotell åkte vi förbi. Lägg märke till det lilla "huset" på taket, jag har alltid undrat vad det är. Dom finns på nästan alla hus här nere.


När vi kom till San Miguel de Salinas, som hade en del trånga gator att ta sig igenom, så blir man ju lite förvånad över hus de parkerar, jo han har parkerat. Mitt på ett övergångsställe och dessutom rödljus!! Skulle aldrig accepteras i Sverige.


Vi kom ut på landsbyggden igen och här står nyplanterade apelsinträd i raka rader.....


.....bredvid står de något äldre citronträden. Vi åkte förbi flera fina träd med apelsiner ....oh vad jag gärna hade velat plocka några ....för att testa om de var så goda som de såg ut. (men på bilden är det citroner)


Vi fortsatte mot Benijófar där det var marknad idag igen. Fortsatte mot Rojales där man också hade julpyntat. Igentligen ska man åka här när det är mörkt så man kan se hur fint det är.


Bergen finns hela tiden i bakgrunden även om de ser ut att vara insvepta i dimma.


Så var vi då "hemma" och på väg ner till vår gata.


Många svenskar har hittat hit och våra musikanter underhöll en stund innan solen började dala och nattkylan började tränga sig på.
I morse var det bara +10° när det här skrivs är det +17°
Michael har landat i USA och mår som en prins....tacka för det när han äntligen har fått hälsa på hos syster Anita med familj.  

3 kommentarer:

 1. Härligt härligt!! Jag är som så många ggr förut, avundsjuk. Här är det regn och rusk.
  Igår blåste det rejält.

  SvaraRadera
 2. Men Maggan här i södra Europa är det här med att INTE parkera på/vid övergångställen, gatuhörn och andra olämpliga ställen bara en REKOMMENDATION.
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Som vanlligt många härlig bilder. Ha dé fortsatt gott!

  SvaraRadera