måndag 26 december 2011

Helgens fortsättning

Segt var det i morse ....men så är det oftast på juldagen:-)  Nattens kyla och is beläggning hade försvunnit och efterlämnat ett gråaktigt dis. Eftersom vi väntade besökare från Tyskland som dessutom skulle ha hyrbil, så var jag glad att is beläggningen försvunnit, men solen hade gärna fått vara kvar ett tag till.
På fm åkte jag och Peter och köpte en ny dator, ett måste inför den fortsatta resan och när vi ska till Italien i slutet på mars.

Michael hade fullt upp med sina julklappar och det vanliga....spela gamla musikband från -90 talet.....på förmiddagen passade jag också på att vara frisör. Håret växer fort på några månader, så det är ju tur att vi kom hem, annars hade de nog fått sätta tofsar i håret på honom :-))
Vid sextiden på kvällen anlända vårt främmande.
Det blev många kramar och många julpaket.
Lite mat fixades fram åt resenärerna, som varit på resande fot sedan 9 i morse.Den här lilla sotaren har under jackan något som ryker (ur munnen) och doftar, synd att det inte var doft-Internet. Denna lilla figur med rökelse är mycket vanlig i södra delen av Tyskland.


Liam kom på besök, med föräldrar. Det gäller att umgås med den lille så mycket som möjligt under de här 3 veckorna, för när vi kommer hem nästa gång, så har säkert mycket hänt på bebisfronten.
Här har en blivande mamma och nybliven mamma mycket att prata om.

 
Våra tyska vänner, som gillar Sverige, söker nu ett svenskt namn på sitt barn.
Turligt nog så hade jag en loppisbok med 750 namn, om alla är svenska ska jag låta vara osagt. Nu har de i alla fall lite att gå igenom.Just nu blåser det ca 10m/sek och är +5° för ett år sedan var det runt -14° och en massa snö (som vi slapp att skotta). Vet inte vad som är värst.... men jag hade nog föredragit snön framför blåsten.

3 kommentarer:

 1. God fortsättning på helgen önskar vi er båda!
  Inger och Ingemar

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på helgen ........hälsa Liam och hans föräldrar!

  Ulla & Torgny

  SvaraRadera
 3. Ja hellre lite snö än detta grå och våta. Det behöver kanske inte vara -15-20 grader det skulle räcka med tex -5 så att det är torr snö. Men men... få se om vi får nån vinter alls.

  SvaraRadera