söndag 25 december 2011

Julafton

I morse fick vi se solen och det var plussgrader ute. Nog är det länge sedan vi hade gröna gräsmattor, blommor och flera grader varmt på Julafton.Jag tog en sväng i trädgården och där blommade primulan..........och rosorna var i knopp.....


....även Bellisen eller Tusensjönan, som den också heter, hade kommit upp i gräsmattan.


På förmiddagen kom vårt nya tillskott i familjen för att fira jul med oss.


Min bror Michael kom också och tillsammans med sönerna var vi klara för att ta emot jultomten.


Mchael , som är ett barn igentligen, väntade spänt på tomten och välkomnade honom i dörren. Sen satt han bredvid och väntade på att få paket. Rädd för tomten var han inte men han tyckte tomten skulle gå hem och vila när utdelningen var klar, han tyckte väl att tomten haft en jobbig dag.
Eftersom vi bara är vuxna (Michael inte inräknad) så hade vi bestämt att vi skulle spela Julklappsspelet. Det blir billigast för alla.
Det går till så att alla köper 3 paket var, för t ex ett värde av ca 50:-/paket. Alla paket läggs på bordet och 1-2 tärnigar går runt och får man en 1 eller 6, får man ta ett paket på bordet. När paketen är slut öppnas de så alla kan se vad det var i paketen.

 

Nu går tärningen igen och på tid (ca 10 min) och nu får man ta av varandras julklappar när man får en 1 eller 6. Det gäller att vara snabb med att både kasta tärningen och ta något man vill ha av de andra. Trisslotter kan vara populärt men även böcker och chokladaskar.Jag fick en bok att läsa och en film att titta på, passar bra i husbilen :-)
Solen gick ned och lyste som guld på husen.


Det var spegelblankt på sjön på kvällen, så vi fick se Ulricehamn från sin bästa sida.Nu är klockan mycket och alla har gått till sängs. Kylan har slagit till och det är -4° och halt på vägen, det blir att skrapa bilrutor i morgon.
Önskar alla en trevlig fortsättning på julen.

5 kommentarer:

 1. Lilla Liam är så söt :) Ser ut som ni haft en jätte mysig jul. God jul.

  SvaraRadera
 2. vilken fantastiskt vacker stad!!!// Lillan

  SvaraRadera
 3. God fortsättning! Tack för underbart foto på Ulricehamn! Man får hemlängtan! Roligt ett vara med på er julafton också! Vi hade en lugn julafton tillsammans med Kristian. Louise o Kristian har varit på Söderåsen idag och plockat stora kantareller, trattkantareller och taggsvamp... Kram

  SvaraRadera
 4. Men - blommar det så i din trädgård?! Hur vacker ska den då inte bli till sommaren?!

  SvaraRadera
 5. Fantastiska bilder. Är det med de nya kameran
  Hls Kurt

  SvaraRadera