torsdag 22 december 2011

Ny kamera

När vi tillbringar större delen av höst och vintermånaderna utomlands, sparar vi pengar. Nu undrar säkert många ....hur i allsin dar kan de göra det?....jo vi lever billigare i husbilen, man kan inte köpa på sig en massa mat,och maten är faktiskt lite billigare i Spanien än hemma. Så vi brukar få lite pengar över och det är ju inte fel.
Bara ett problem vi har haft otur med våra kameror och datorer....och det sparar inte pengar. Den första kameran fick vi gruskorn in på linsen, som repade den (den går att använda men det blir ett suddigt område på kortet). Den andra kameran blev stulen. Den tredje fick vi åter grus i.....alla dessa sandtränder.....så nu har en fjärde kamera blivit inhandlad idag.
Det blev en Nicon Coolpix S9100 med 18xzoom. En nyare variant av Nicon Coolpix S8000. Det går ju inte att vara utan kamera under julen.


Men inte bara problem med kameran, nu har vi fått en skada på vår laptop också. Den lämnade jag in idag, för att skickas till företaget, för byte av skärmen, som tur är så går det på drulleförsäkringen med själrisk.
Problemet nu är, att då har jag ingen dator att blogga på, när vi åker tillbaka. 
Nu hoppas jag på mellandagsrean, kanske går det att få tag på en inte allt för dyr dator då. Alltså.... det vi sparade på maten mm har gått åt till kameror och datorer. Nu ska ni inte tro att jag deppar för det....nej då, något roligt ska man väl ha för pengarna och jag får väl se det som att det är julklappar till oss båda. Ingemar använder ju kameran lika mycket som jag.

Dagarna går åt till att handla, inte bara "mina leksaker" även mat och lite julklappar till julklappsspelet. Då vi blir mest vuxna på julen så har vi börjat spela Julklappsspelet, istället för att köpa dyra julklappar, när man kommit i vår ålder har vi ju det mesta :-)
Snart är det dags att grilljera skinkan och göra Janssons frestelse, längtar faktiskt till lite svensk julmat. Ha det gott alla, det blir en grön jul här i Västergötland :-(

12 kommentarer:

 1. Trist att kameror och laptopen havererat på olika sätt. Känner själv att jag är beroende av bägge delarna. Men du har köpt en spännande kamera, så vi ser fram mot nya fina kort.
  Ha en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 2. Häftig kamera Du köpt........jag har en likadan.........

  Kram

  SvaraRadera
 3. Använder min iphone mest nu mest för att den alltid är med mig. Fast en bra kamera skulle inte vara dumt.

  Här har julen börjat, allt är klart mest bara för att jag arbetar natt och hinner inte få jul annars.

  Önskar en skön och härlig jul med eller utan snö!

  SvaraRadera
 4. Så trevligt med ny kamera,Nikon är kanon !!! Frugan har köpt nya IPhone 4S o den har en kanonkamera så den brukar jag låna..........
  Kul att följa med på er resa från Spanien så hoppas det ordnar sig med datorn
  så vi kan följa er blogg,den är verkligen intressant !!!!
  Där får vi en massa tips vi kan nyttja sen då vi jobbat klart o drar med Husbilen !
  Vi önskar er en God Jul o ett Gott Nytt År !!!!
  Här får vi en vit Jul.........

  SvaraRadera
 5. Hej på er och God Jul.
  Du har rätt Maggan.......spara pengar till någon annan...varför....lev livet medan du kan och orkar, så ska det vara!
  Själva firar vi Julaftorn redan ikväll med familjen...14 pers på 48kvm. Finns det hjärterum så finns det stjärterum...kompakt living!!! "L"
  Ha en skön Sverigesemester nu!
  Mvh
  Rigmor och Håkan Mhcs 1324

  SvaraRadera
 6. Se det som en julklapp till dej själv.. :) Ha en Riktigt God Jul!

  SvaraRadera
 7. Tittar in igen så här i julenatten....inte sett nån tomte än;)
  God Jul!

  SvaraRadera
 8. Leena, jag glömde kameran hos sonen :-( då hoppas jag tomten kommer.

  SvaraRadera
 9. Ajdå, vilken otur... Men tomten kanske kommer med en ny dator till dig? :-)

  God Jul!

  SvaraRadera
 10. OJ ja ni verkar haft lite otur med era grejer. Hoppas oturen vänder nu. Vad är julklappsspelet för nåt? Ha det gott och en god fortsättning på julen.

  SvaraRadera
 11. Råd för att skydda kameran mot sand: Blåser det kraftigt, ta inte med kameran till stranden!(Eller annat ställe där det blåser sand!) Förvara kameran i sluten plastpåse, när den inte används! Lycka till med nya kameran och ett Gott Nytt År! Hälsar Inga-Lill och Arne

  SvaraRadera
 12. Nikon cameras are really good, they are trying hard to be better than Canon. Hope that this one lasts longer than others did :)

  SvaraRadera