onsdag 21 december 2011

Hemma igen....och kallt.

Så var vi då hemma i kalla Sverige igen. Det hade kommit lite snö på måndagen, men som vanligt så har det töat under dagen och mycket hade försvunnit. Vattnet i sjön är onormalt högt. Bryggorna, som vi tyckte låg långt upp på land, ligger nu ut i vattnet. Grannens brygga har lossnat och ligger nu skyddad framför vår flotte. När vattnet sjunker kommer vår flotte att stå på land (inget kul).
Ganska grått över stan, och ingen is på sjön i år.


Gårdagen ägnades åt städning och tandläkarbesök, i över en timme. Aj, aj så ont det blev efteråt och två rotfyllningar ska göras, samma dag som vi ska åka tillbaka till Spanien, men bättre det än tandvärk.

Idag har det varit nya besök i stadens centrum, som vanligt är det några lampor i ljusstakarna som gått sönder. Träffade en bekant, som tillbringar sitt pensionärsliv i en segelbåt. Den ligger nu vid kajen någonstans nere i Grekland, under tiden som besättningen firar jul med barn och barnbarn i Sverige. Hon hade mycket att berätta särskilt om Sicilien, där de var förra året. En gran har köpts på torget och fortsatt julstök, med gardinbyte mm. 

På eftermiddagen besök av våra pojkar. Dags för översyn av datorn.  Vi kan konstatera att dagarna är betydligt kortare här hemma än nere i Spanien. Här är det mörkt redan vid tre-fyra tiden, vilket gör att jag tycker dagarna går alldeles för fort fram till jul. I morgon blir det fortsatt julstök och kanske någon kaka kan bli bakad, annars finns det ju affärer som kan bidra med den delen.

4 kommentarer:

 1. Välkomna hem till Sverige! Ja, här är det ju kallare förstås, men framför allt mörkare. Trist med tandläkaren. Det är ju himla bra att de finns, men det är aldrig kul inte...

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem till de korta mörka dagarna! Man får pyssla inne o tända mycket ljus o mysa hi hi hi

  SvaraRadera
 3. Hej, ser utöver sjön att det är ingen is och det ser trist ut............men inne är det ljust och mysigt.........eller hur?

  Kramar till Er från oss!

  SvaraRadera
 4. Maggan och Ingemar !
  ...tillbaka till verkligheten...kan man ju säga !
  Så här har vi, och många med oss, det varje dag och det hela vintern...
  Men visst är det - trots temperaturen - skönt att komma hem nån månad bara för att få uppleva en jul i " högan nord " !
  God Jul önskar Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera