fredag 9 december 2011

Cykeltur i Los Alcázares

I natt har vi sovit vid golfhotellet, där vi också har tillgång till fritt Wifi. Kallt i morse bara +8 gr. Vi hade planerat en cykelrunda vid elvatiden, för att se på stan på lite närmare håll, blir inte detsamma genom ett bilfönster. Några grader varmare när vi gav oss iväg hade det blivit.

Man slutar aldrig förvånas....när vi kom ut från vår parkering och for gatan framåt kom vi in på denna "boulevard" eller vad man nu ska kalla det för. Ett ca 1,5 km långt promenadstråk, med fina gatlyktor, lekplatser och bänkar. Knappt några hus i närheten men massor av lediga tomter. Inte en människa mer än vi här. Och det var inte bara en sådan här "promenadväg" utan två st paralellt med varandra. Det man kommer att tänka på är...storhetsvansinne..!!! Är det detta EU-pengarna går till?? Men pampigt var det.


Kan undra om det är några barn som leker här? Vi åkte förbi två fina lekplatser.I slutet av "boulevarden" fanns en fontän, men den var inte igång.


Vi fortsatte ner mot strandpromenaden, och den var lååång. Vi ska runda viken och åka nästan längst ut till det som ligger i högra sidan på bilden.


En fin strandpromenad, som man igentligen inte får cykla på, men vi var inte ensamma som gjorde det och det var inte mycket folk ute.
Stranden var nyligen städad och såg mycket prydlig ut. På en liten "palm-ö" fanns den här skulpturen.


Vi såg flera ställen där husbilar hade parkerat på gatorna i närheten av stranden. Nu började det vara dags för lite mat och vi tog oss till en restaurang i södra utkanten av  Los Alcázares. 
Vi hade hört att det var god, mycket och billig mat här.
Vi började med förrätten Paella, till det en sallad, till varmrätten valde jag Cordero a la brasa (fårkött), Ingemar valde Asado de Pollo (kyckling) och till det rött vin (så mycket man ville ha) vi avslutade med kaffe och glass allt kostade 9€/pers. Och det var mycket gott, vi blev så mätta så vi orkade ingen kvällsmat.


På vägen in till restaurangen låg en butik med köttdisk, där hängde skinkor och korvar i taket, och i disken fanns allt i köttväg.På hemvägen gjorde vi ett uppehåll i en chinabutik, jag har lite svårt för att bara åka förbi, måste se vad de har, och nu hittade tre par skor hem till mig. Om ingen visste det förrut, så har jag pippi på skor :-) 


Det blev en lång cykeltur 15 km och det känns i den bakre delen på kroppen :)
Vädret var som sagt kyligt i morse, men blev bättre under dagen + 16 ° och någon solglimt då och då. Ha det gott alla, och ni där hemma se upp för halkan.

1 kommentar:

  1. gud va mysigt. jag vill med.. och ni åker frivilligt tillbaka hit? tokar! hihi.

    SvaraRadera