tisdag 20 december 2011

På väg mot Sverige

Morgonen var kall, bara +3,5gr i natt och gasolen tog slut. Städade bilen, betalade 50€ för 5 dygn inkl. Wifi for iväg och köpte ny gasol 14,20€. Jaha vad göra i 2 tim?
Vi for ner till vår "gamla" plats Playa del Pinet där vi satte oss i solen....för idag sken solen från en molnfri himmel. Ingemar tyckte vi skulle sitta i solen ..."så vi har lite färg när vi kommer hem" :-)


Så var det dags att ta sig till flygplatsen och Alicante Parking.com där tog en trevlig ung grabb hand om vår bil, sen skjutsade han oss till avgångshallen. Vi fick betala 76€ för 22 dagar.


Ingen trafik direkt runt hallen eller inne, bra att veta var man ska ta emot ev. besökare längre fram. Vi fick också ett telefon nr att ringa när vi anländer vid 24- tiden den 9/1 då kommer de och hämtar oss, service kallas det :-)


Utsikten inifrån avgångshallen.


Vissa fick ligga på golvet och titta på resenärerna från en annan vinkel.


Vid halv fyra var det dags att gå ombord, det var nästan fullt på planet av julresenärer.


Starten.


Vi har aldrig sett Spanien från ovan och vi har tur med vädret.


Här syns en del av Alicantes hamn.


Och här ute ligger Santa Pola med saltsjöarna.


Vad gör man 3,5 tim ombord i ett trångt säte? Vi löste korsord, tillsammans med en 11 årig grabb, som var bosatt i Spanien, men på väg med familjen till Sverige för att fira jul med farmor o farfar.


Efter de timmarna så hade både jag och Ingemar träsmak där bak och tyckte det var skönt att få lämna våra platser. Ingen snö i Göteborg och +3 gr.


Nu är klockan mycket och sängen väntar.

Tack alla för kommentarer, sååååå roligt att läsa, gärna mer :-)

7 kommentarer:

 1. Välkomna hem till vinter och lite snö. Kanske kan vi ses? fast ni har väl fullt upp ändå, antar jag.// God Jul på er önskar Lillan och Peter

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem till Sverige. Att flyga hem över jul och sen åka ner till Spanien igen låter som ett verkligt vettigt alternativ. Nu har ju vi både katt och hund så för oss skulle det nog bli lite krångligare.

  SvaraRadera
 3. Välkommen till Sverige och tack som vanligt för trevliga bilder, hls Monica o Kurt.

  SvaraRadera
 4. Instämmer i kören: Välkommen hem! Ha dé gott i helgerna!

  SvaraRadera
 5. Hej, 3 timmar är väl inget.....ni flög ju till staterna och syrran......där kan man tala om träsmak......skämt åsido.........

  GOD JUL på Er alla där i stugan...........hälsa Thomas och Liam m familj

  Ulla & Torgny

  SvaraRadera
 6. Välkomna hem till ett något kyligare Sverige.
  Vi önskar er en God Jul & Gott Nytt År!
  Rigmor & Håkan
  Mhcs 1324

  SvaraRadera
 7. Välkomna hem! Vi hörs imorgon!Kram

  SvaraRadera