måndag 10 oktober 2022

Förbereder en resa.

 


Nu är verkligen hösten här, det kan man se på bl a Rönnarna. Det mesta i trädgården är färdigt. Det sista gjorde Ingemar i fredags då han klippte häcken. Innan dess var vi upp till vår servicekille för att byta oljan i växellådan och motorn, vågar inte åka söder ut annars. Växellådeoljan hade vi aldrig bytt, så det var på tiden.


Sen var det det här med bryggorna, de måste ju upp innan sjön stiger. Just nu är det riktigt lågvatten, men vi vet sedan tidigare att med regn så höjs vattenståndet och då kan bryggorna flyta iväg. Det har faktiskt hänt tidigare. 



Nu hade vi sådan tur att i söndagsmorse kom både Mathias och Johanna  och hjälpte oss. Inom en halvtimma hade de plockat upp bryggorna och oken. Så gulligt av dem, vad gjorde vi utan dem?
 Och nu är flotten fast förankrad på land.


Under tiden började jag packa in allt som skulle med på vår resa mot värmen. Det visade sig att jag lyckats sträcka en ryggmuskel redan på lördagen, när jag skulle lyfta sängen, där vi har ett bra packutrymme. Ont hade jag och jag hamnade till slut på soffan med en värkande rygg. Skulle vår planerade resa behöva ställas in?


Hela söndagen hade jag hemska smärtor. Testade olika mediciner jag fått tidigare för liknande åkomma. Värmedyna och muskel-avslappnande gjorde mig bättre. Vaknade på måndagsmorgonen smärfri, men ringde vårdcentralen om mer muskelavslappnande, för de började ta slut. Packade färdigt i bilen.....och det skulle jag inte gjort....för nu kom smärtorna tillbaka. Tur att jag kunde hämta ny medicin innan vi gjorde oss klara för avresa. 
Nu blir det en ca 6 veckors vila från allt trädgårdsarbete. Vart vi ska åka och hur långt ner, det får vädret avgöra, men lite värme vill vi ha.
Jippi nu är vi på väg!! Fortsättning följer.






6 kommentarer:

  1. Härligt att ni kom iväg till slut. Vi hörs under resans gång! kram

    SvaraRadera
  2. Förstår att ni längtar. Jag har 2 månaders jobb framför mig sedan är det min tur. Kram 🤗🤗😎😎

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att höra att ni är på väg! Nu hoppas vi ryggen bättrar sig och att ni får vara friska och kunna njuta riktigt ordentligt av resan söderut. Vi följer med er via bloggen!

    SvaraRadera
  4. Blir så glad när jag hör att ni är på gång. När vi träffade dig i somras var frågorna många, Ingemar på sjukhus och allt var så osäkert. Senare blev också du sjuk.
    Nu är det historia och ni kan påbörja ert vagabondliv och vi önskar er en härlig resa och naturligtvis följer vi din blogg.
    Vi tror och hoppas att vi kommer iväg i januari...

    SvaraRadera
  5. Försökte skicka min LÅNGA kommentar för en stund sen, men lyckades inte. Gör ett nytt försök och vill bara säga, att jag är så glad för att ni är på rull igen. Det var inte så klockrent i somras när vi träffades, Ingemar låg på sjukhus och allt var jobbigt och tråkigt. Att även du insjuknade gjorde inte saken bättre.
    Nu är det historia och en ny tid väntar, många upplevelser och trevligheter väntar.
    Själva väntar vi, tycker om hösten hemma, men vi tror och hoppas att vi kommer iväg i januari.. (mycket med väntar...)
    Njut av resan, vi följer förstås med, fast på bloggen...

    SvaraRadera
  6. Väntar med spänning på nästa rese-rapport, ha en go resa! Själva sitter vi nere på Bahia camping och har det så gott, frånsett ett oväder som drog över oss men det gick bra det med, ha de

    SvaraRadera