måndag 17 oktober 2022

Från Tyskland till Frankrike och Tyskland igen.

 

Natten tillbringade vi på en enkel ställplats för 5 € i Kobern. Kontaktade våra kompisar, som också var här nere och kör nästa morgon vidare efter floden Mosel.


Många campingar och ställplatser på båda sidorna om floden.


Kommer till Sant Aldegund och där på ställplatsen får vi syn på dem.


Det blev en trevlig kväll tillsammans med Leif och Ann samt Torgny och Ulla i den av husbilarna som hade störst plats, för ute regnade det. Nästa morgon skulle Ann och Leif vända hem igen.


På ställplatsen gick en ensam svan och plockade valnötter, det gjorde även besökarna på 2 ben.


På Citti hade vi köpt en Glögg, Snöflinga, nu i detta regnväder tyckte vi det var det dags att testa den. Den var gjord på vitt vin och smakade som glögg ska smaka. 👍😋


Det blev ytterligare en trevlig kväll tillsammans. Nästa morgon var det dags att styra mot södern igen. Tror inte vi någon gång har haft fint väder när vi åkt genom Moseldalen. Där emot har vi haft en väldig tur med resvädret. 
Många båtar och pråmar har vi sett på vattnet en del riktigt långa. En del med passagerare. En pråm med ett passande namn dök plötsligt upp när vi skulle åka.


Nu fortsätter vi en liten bit mot Trier innan vi går upp på motorvägen för att komma snabbare fram.


En passargerarbåt 



Kör vidare mot Saarbrücken och kollar på flera mackar efter den obligatoriska Angles Morts som vi behöver för Frankrike, men ingenstans hade de dem. Åk på autobahn sa de: så då gjorde vi det.


Hittade till slut en Shellmack, men först skakade de bara på huvudet. Då fotade Ingemar av lappen på lastbilarna som stod på parkeringen och se, då visste de och plockade fram 3 st för 11.70€ Nu sitter de på bilen.


Så fort vi kunde åkte vi av motorvägen för att köra småvägar. Att Halloween är på gång märker vi även här. 


Många av pumpor var handmålade.


Långa raksträckor


Vi åker ca 10 mil i Frankrike och ser många stängda mackar, pga strejken på raffinaderierna, de vill ha högre lön. Vi ser även öppna mackar på motorvägen. Vi kommer in i Tyskland igen vid Kehl. Kan tillägga att här i Tyskland ser vi många med munskydd på, kanske det är frivilligt.


Roliga skyltar vid infarten till byarna i Tyskland.


Att ställa in GPSen rätt är inte lätt, hon kör sitt eger race. När jag kollar kartan, ser jag vilken väg vi skulle valt, men nej hon vill inte göra som jag vill. Alltså blir det en omväg där vissa delar är avstängda, nej nu blir det motorväg i Tyskland den bit som är kvar.
Vi hittar en grusplan där vi stannar för natten, egentligen skulle det vara vid en sjö, men det har regnat och är geggigt på platsen, som finns med i Park4night, vi valde grusplanen tillsammans med en husvagn.


Vacker solnedgång fick vi.


Dagens etapp.


2 kommentarer:

  1. Oj, så fina pumpor du har fotat. Tror strejken är över nu så nu är det bara att tuta och köra. Tack för senast!

    SvaraRadera
  2. Får kommentera här för det gick inte på ert nya inlägg, ingen aning varför?!? Så skönt att ni kommit söderut och fått lite skönt shortsväder. Nu gör ni väl alldeles rätt som stannar någon extra natt och bara njuter. Ha det så gott!
    B-M och Lars

    SvaraRadera