fredag 21 oktober 2022

Från Nancray tll Tournon

 Vi lämnar Nancray efer sedvanliga bestyr. Tyvärr så kunde vi inte fylla vatten, det funkade inte med 2€. Vi får leta upp en annan VA station. Vi fortsätter i bra väder mot Besancon.


I Besancon hittade vi vatten vid en ställplats, efter att ha letat runt ett bra tag. Här var det gratis att fylla vatten, men skulle man parkera eller stanna för natten var man tvungen att betala.


Sedan fortsatte vi mot Lyon. Där var det trafik, man kan inte tro att det är strejk och ont om oktan och diesel. Vi ser flera mackar som har, men också de som inte har något. 


Själva hittade vi en mack där vi kunde tanka fullt med diesel för 1.84€/L 


Kör genom många små byar och här målades övergångsställen.


Ibland så trångt så man inte kunde mötas.


Efter Lyon var jag inte sams med vår GPS Berit. Hon valde helt andra vägar än de jag ville vi skulle ha åkt och inte blev det kortare eller snabbare väg, snarare omvägar. Vi kryssade hit och dit. Följer floden Rhone till stor del. Nu har det börjat blåsa och vi ser de som gillar att surfa i vinden. En hamnade i vattnet.



Även här fraktas gods och annat på vattnet.


Här åker vi över till andra sidan.....


....och fortsätter efter floden.


Vi hade ställt in en ställplats i Tournon-sur-Rhone, en gratis plats för 14 hb. Vi fick sista platsen. Det regnade bra på kvällen. Då upptäcker vi att ingen av våra telefoner har kontakt med internet!!! Tur vi hade routern med för den funkade. I morgon får vi kontakta Telia.
N 45°3'49.17” E 04°50'37.39”






6 kommentarer:

  1. Så fina dagar ni haft, härligt med fint väder!
    Vad bra att det går att kommentera igen, hade problem med ett par inlägg.
    Ha det fortsatt fint på de slingriga vägarna i Frankrike!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi har haft tur med resväder. Bara lite för varmt för oss +28

      Radera
  2. Hoppas att drivmedelsstrejken snart är över, har hört många som inte vet om de vågar köra genom Frankrike nu på sin hemresa. Ha en fortsatt fin tur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har inte haft några problem med diesel, gäller bara att inte köra slut utan tanka i god tid när en mack är öppen. Kanske mer problem runt större städer och motorvägarna, men där kör inte vi.

      Radera
  3. Hej, vi hade också problem med våra mobiler men efter omstart så hoppade dom igång, tack för alla bra platser du lägger ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland kan det vara snabbare att hitta nattplatser med hjälp av andra. Vi använder för det mesta Park4night

      Radera