måndag 24 oktober 2022

Till L´Estartit och bad

 

Tror inte vi har haft så varmt någon gång när vi varit här nere i Spanien på hösten. Svårt att sova på nätterna. I natt (lördag) höll dessutom några på att ha Rave-party med hög musik till kl var 04.00 Dags att köra vidare och vi behöver tömma toan. Frågan var skulle vi ta vägen tillbaka till Llancá eller fortsätta över bergen?

Vi fortsätter över bergen. 😄




Vacker väg, men ganska mycket kurvor. Vi valde fel dag, en söndag med massor av folk ute och åker, cyklar, Mc och småbilar.


Lämnar Port de la Selva


Kommer fram till Perelada där vi var förra året, nu har de gjort om ställplatsen. Denna gången kunde vi tömma toan och fylla vatten. Ett klick med bankkortet och vattnet kom i den högra kranen i 5 min. Vi har upptäckt att de både i Frankrike och Spanien gärna tar kort i stället för mynt.
Typiskt fransmän att ha med en bil på släp, han hade dessutom hade svårt att parkera och svänga sin stora bil. De höll nog på i 5 min innan han hade fått bilen dit han ville.


Kommer fram till platsen vi hittade på Park4 night ganska fullt. Men vi har turen med oss, en man med hund säger att han ska lämna om 5 minuter och då får vi hans plats. Söndag idag och många (spanska) E husbilar, men de lämnar på eftermiddagen och husbilar med D, F. CH, och S tar de platserna. GPS N 42°2’10” E 3°11’34”



Vi har ca 150m till stranden och går dit, för nu behövs ett dopp termometern visar på 29 gr... puuuh!


Vågorna är starka och det gäller att hålla balansen. Får en våg i ryggen som blöter ner mig helt , men som också ger mig svalka.


Barnen har roligt på stranden både med bygge av slott och träning att surfa.




Så här har vi åkt, blev inte så många mil idag, ganska skönt.


Idag måndag och slappardag....som tillbringas på stranden.
Temperaturen 29,6 gr
Ha det gott alla!




5 kommentarer:

  1. Har också märkt att söndagar är utflyktsdag och mycket bilar ute på vägarna. Jaha då har ni varit med om RaveParty hihihi kan tänka mig att det blev lite jobbigt, dunk dunk dunk. Vilka vågor, såg lite strömt ut var rädd om dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den natten höll de på till kl 4 tur vi kan sova så länge vi själva vill. Vågorna var stora så det var bara jag som doppade mig.

      Radera
  2. Lördagar och söndagar är ofta motorcykel dagar på små vägar. Då gäller det vara försiktig i kurvorna på de fina små vägarna! Vi har det också varmt Tangerar 30 grader. Ha dé gott! /Elisabeth

    SvaraRadera
  3. L’Estartit klingade bekant i mina öron. Där hyrde vi en lägenhet en vecka precis i början på 90-talet. Eftersom vi hade tre döttrar i åldrarna 7-13 år var det i princip bara sol och bad som gällde. Ha det fortsatt gott!

    SvaraRadera
  4. LÉstartit med öarna utanför känner vi igen sedan vi i början på 1990-talet hyrde en lägenhet där en vecka och bilade ner. Eftersom vi hade med tre tjejer i skolåldern tillbringades mesta tiden på stranden och i vattnet.
    Den här hösten har väl varit ovanligt varm nere i Spanien. Idag kändes det faktiskt som om vi hade vår i luften här hemma, en blek sol och ca 13 grader...

    SvaraRadera