lördag 22 oktober 2022

Mot Spanien med problem



I våras bytte vi telebolag från Tre till Telia, tanken var ju att åka norr ut på sommaren, vilket ju som bekant inte blev något av. Jag har haft Tre i säkert 12 år och var jättenöjd med dem, men tyvärr så funkade det inte alltid i norrland. 
Nu upptäckte vi igår att vi inte hade något internet på våra telefoner och det har vi ju blivit beroende av. Kontaktade Telia under tiden Ingemar kör. De ville att jag skulle bekräfta med ID på telefonen vilket ju inte går utan internet. Kopplade in vår router som funkade, konstigt nog, men det var för dåligt nät för att det skulle gå. Sökte upp ett hotell för att låna deras wifi, men inte där heller funkade det. Personalen var super och försökte hjälpa till, när det inte gick rekommenderade de Mc Donalds.
Vi hittar ett lite längre fram och äntligen kunde jag legitimera mig med mitt ID. Enligt Telia så har de kontrakt med Free mobil i Frankrike och det var inte bara vi som råkat illa ut i Frankrike. Nu skulle det felanmälas och operatören skulle höra av sig senare.
Vi fortsätter genom tunnlar av träd, här gällde det att hålla hårt i ratten.


Sen kom regnet och vi hade ställt in en parkering vid en hamn i Meze. Trånga gator och vi fick syn på en stor Cartago som stannat i ett gatuhörn. Det skulle vi också ha gjort.


Hit vid krysset skulle vi men det var omöjligt och vi hörde ett kraschande ljud.....hade kör upp på en trottoarkant med bakhjulet.!


Bara att leta ut en ny ställplats och den fann vi ute på vischan. Nu funkade också våra telefoner och de gick på frankrikes Orange.


En ställplats i Veyrac för 10€ inklusive el som vi givetvis kopplade in....det kanske börjar regna igen. Dessutom blev vi bjudna på var sitt glas rosévin när vi skulle betala. En trevlig liten ställplats mitt ute i ingemting.  N 43°21’44” E 3°28’36”
 

Upptäckte att det luktade starkt av någon blomma. Med Plantsnap kunde jag få fram att buskarna runt oss var Elaeagnus ebbingei = Musbär. Buskarna runt oss var satta som häck och doftade starkt.

Beskrivning
Oleaster är en stor, rund buske som föredrar full sol framför halvskugga, lju, sandig, lerig jord kommer att växa i en rad olika jordtyper så länge de är väldränerade. De tål torka, rådjur, saltstänk och vind. Blommorna dyker upp på hösten och är mycket väldoftande.



Nu var det dags att kolla in skadorna på bilen och det var som vi misstänkte plasten under dörren som spruckit igen. Förra gången hände det på Albaniens branta och kurviga vägar. Ingemar har tidigare lagat det, så det får han nog göra igen.


Det var tyvärr inte bara under dörren skadan var. Det visade sig när vi skulle tömma avloppet så fanns där ingen kran! Då fick skiffnyckeln plockas fram och han kunde öppna avloppet. Kanske går det att köpa ny kran, vi får väl se när vi kommer hem.


Nästa morgon for vi till Lidl för påfyllnad i kylen. Hittade de största tomater jag någonsin sett.


Nu är det varmt!!


Vi hade igår hoppats på att komma ner till Spanien, men telefonproblemen och ställplatsproblemen tog tid, men nu är vi nära.


Egentligen får man inte åka den mindre vägen genom Perthus med tyngre bil än 3,5 ton, men det missade vi. Körde bara som vi brukade. Nu har vi ju inte mer än 200 kg mer så det gick bra ändå och ingen stannade oss.


Inne i Spanien var det dags för att hitta ett nytt ställe vi inte varit på.
Vi kör från Figueres ut mot kusten.



Först stor och fin väg, men sedan förbi Llancá blev det mycket rattande för Ingemar, men vacker väg. En stor plan vid kommunhuset med 500 m ner till byn. Port de la Selva här blir vi nog 2 nätter, eftersom vi ska ta oss en titt på byn också.


Nu är det varmt och kl 23.00 var det +26 inne och +24 ute, det blir en varm natt. 😅 Nu har vi kört 300 mil hemifrån.


7 kommentarer:

  1. Ni har kört för söderut! Trist med skador, men Ingemar är ju händig. Trist att du har problem med Telia. Jag har alltid haft det och Lennart har Telenor. Bra att ha två olika. Hitintills har Telia alltid fungerat överallt och Telenor för det mesta. Hoppas det löser sig

    SvaraRadera
  2. Elisabeth skrev ovanstående

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder och en fin väg även om man måste genom trädtunneln
    med hjärtat i halsgropen. Vi har Telia som alltid fungerat. Återigen kul att följa er.
    Ha en fin resa.
    Bitte o Lå

    SvaraRadera
  4. Det är tur Ingemar är så händig och kan laga det mesta. Det är många gånger vi har hållit både tummar och tår när vi blivit inmurade i riktigt trånga passager och någon gång har vi fått ta till universalmedlet, silvertejpen, tills vi kommit hem.
    Internet ska bara fungera, punkt, och gör det inte det är det ett himla schå! Vi hade problem när vi var uppe i Norrland, men det visade sig bero på att vi fått nytt kreditkort som inte blivit registrerat hos Telia..

    SvaraRadera
  5. Trist när telefoner och datorer inte fungerar, bra att det löste sig. Jag såg också så stora tomater på Lidl i Tyskland, är väl bifftomater kan jag tro. Vi har kommit till Bad Oldesloe, på måndag tar vi färjan till Svedala. Kram til er!

    SvaraRadera
  6. Hoppsan, det händer lite saker på eran resa. Trist förstås men det finns ju en Handy-man i bilen, som fixar allt. Härligt att ni är nere i värmen nu. Kram.

    SvaraRadera
  7. Vår telefon har också krånglat i samma område. Vi har Telenor och det brukar alltid fungera, har nu varit tvungen att byta operatör flera gånger!

    SvaraRadera