torsdag 27 oktober 2022

Från L´Estartit till Blanes och att hitta ett tvätteri.

 


Vi testar en dag till på stranden, men den här gången blev det inget bad....blåser alldeles för mycket.


Vi packar ihop och kör för att tömma. Nu gäller det att hitta en tömning som funkar.

Åker genom stora fruktodlingar med äpplen och päron.



 
Hittar en tömning i La Bisbal d´Emporda. Här skulle man ha en polett till vattnet, som kunde växlas in på turistbyrån. Var nu den låg?


Vi valde att tömma gråvattnet och toaletten.


Nu ställde vi GPSen på Platja de Aro, där vi visste att det fanns vatten och även tömning. Kör genom några mindre byar.


Här var det dåligt med vatten.


Kommer så småningom fram till Platja de Aro och den välkända Fågeln i rondellen. 


När vi kommer fram till gatan och där VA fanns, så var där en bom för, så in gick inte att köra, dags att plocka fram vattenkannan och bära.
Gatan var tom på bilar och skyltar talade om att du fick stå 2 timmar. Så här såg det ut när vi var här 2016, då stannade vi inte utan for vidare.


Stannade gorde vi inte nu heller utan for vidare mot Blanes. Kommer sedan ut på större väg och en del vägarbeten. Det är fortsatt utbyggnad av motorvägen från Barcelona efter kusten.


Fina murar gör de.


Så hamnar vi till slut i Blanes där det var trångt, vi kom i värsta rusningstrafiken.


Känd rondell i Blanes.


Vi stannar på "torget" vid boule-banan, där det fanns markerade HB- platser. Tyvärr är dessa för små plåtisar och mindre husbilar, men vi fick en plats närmare boule-banan där vi kunde backa in. Såg senare att många större husbilar stod längre bort mot söder. I helgen stängt för Blanes motor days.
Men vi var här för att hitta ett tvätteri. Vi tog en promenad i omgivningen, där vi via internet sett att det skulle finnas ett tvätteri. Vi hittade den och gick tillbaka för att hämta tvätten. 
Sen var det att förstå hur man skulle göra. Man kunde köpa ett Lavaxpres-kort för 3€, som man fyllde på med pengar då blev tvätten 0,50€ billigare, eller betala med mynt från 10cent och uppåt, även sedlar gick bra....alltså inga problem. 😀


Det kostade för oss idag 4,50€/st för 2 normala tvättmaskiner och 5,5€ för en stor tork. Vet inte om det var billigt 14,50€ = ca 158 kr, men så skönt att få lägga in ren och torr tvätt i skåpen och rena sängkläder. I väntan på att det skulle bli klara, läste vi på våra telefoner, med fritt wifi och löste korsord.


Ställde in in koordinaterna till Platja de Aro och åker norr ut igen.


Vi har fortfarande runt 25-27 gr på dagen och i hb minst lika mycket, något svalare på kvällen som tur är, men det är svårt att sova i en varm bil även om takluckan är öppen.  


3 kommentarer:

  1. Nu har ni "laddat om" med tvättning och tömning, bara hitta en fin plats och njuta vidare. Kram till er

    SvaraRadera
  2. Så skönt att få packa in rent i sängar och skåp! I Platja d’Aro har vi bott på hotell när vi vandrade vid kusten norr om Barcelona, jättefina omgivningar.

    SvaraRadera
  3. Som sagt jätteskönt att få undan tvätten o lägga rent i skåpen. Idag har Chivas fått pröva El Racos nya hundbad så även han luktar nybadad. Fantastiskt fint med rejäla hundbad på campingar så att alla får känna sig rena o fräscha

    SvaraRadera