onsdag 19 oktober 2022

En promenad runt Nancray Museum och park


Morgonstund har guld i mun.....och visst stämmer det. Klockan är 7.50 dags att stiga upp.


Frukosten intogs inne. Nu upptäckte vi att de inte öppnade museet förrän 13.00 alltså passade vi på att ta fikat ute, för nu hade solen torkat upp daggen i gräset.


Vi betalade 19€ i inträde för 2 pers. Fick en karta över området så nu var det bara att följa kartan. Vi får se hur långt vi orkar, har ju suttit i bilen så mycket och det här blir den första riktiga promenaden och nu har vi stavarna till hjälp.  De är dåliga på engelska här nere, men vi förstod en del ändå även om hon pratade mest franska.😄 


På området finns även en del djur.


Och här nere finns fortfarande mycket blommor.


Byggnaderna vi ska kolla är från 1500 talet och uppåt. Att hitta någon form av beskrivning via internet gick inte, så vi får gå runt och kolla in det hela och se om vi förstår något.


Insidan av stenhuset.


Runt det här lilla huset hade de en trädgård med medicinalväxter, många kände vi igen namnen på. De har även börjat utsmycka inför halloween.


Nu bar det av uppåt på en stig där det på sidorna växte massor av mini-cyklamen.


Fransmännen anser ju att alla borde kunna franska, därför finns inte mycket information på engelska. Vi hittade några informationstavlor i alla fall med engelsk text....de 2,5 sista raderna 😀 många av byggnaderna är hitfraktade och återuppbyggda.


I ett av husen fanns en fin vävstol, som jag blev intresserad av, i den kunde man väva breda mattor. I min där hemma, kan jag bara väva 85-90 cm.


De två spinnrockarna var jättefina med fina dekorationer. Mycket arbete låg nog bakom dessa "hjul".


Det fanns flera hus att gå igenom, men där blev det inte så mycket fotat. En restaurang fanns också i en av byggnaderna.



Så får vi syn på träden med alla gossedjur i. Om de hörde till Halloween eller om det var barn som skänkt sina mjukisar.....det förtäljer inte historien.


Kommer också förbi en rolig stenmur. Här hade man lagt skifferstenarna på rad överst. Varför?? Någon som vet? Jag tror det var för att hindra djuren från att hoppa över. 🤔


Vi gick faktiskt inte hela rundan, då min rygg började säga ifrån. Det blev i alla fall en runda på nästan 2 km. Och på vägen tillbaka höll vi på att bli besskjutna av självaste Rödluvan. För en barnfamilj är det säkert en trevlig musee-park att tillbringa några timmar i, särskilt som de också har aktiviteter på helgerna.


Eftersom det var +25 gr, så var vi ganska svettiga när vi kom tillbaka till husbilen. Nu sökte vi oss till skuggan och öppnade alla fönster i husbilen, sen blev det fika och kalla drycker.


Skönt att vila en dag från all körning, i morgon fortsätter vi.
Sol och 25 grader är precis vad vi behöver, men 22 grader passar oss bättre.


1 kommentar:

  1. Härligt med sol och värme som ni har och inte behöver man gå 8-10 km inte, huvudsaken att man rör sig lite. I morse var det återigen frost på golfbanan och vi fick vänta ett tag tills solen smälte bort det.

    SvaraRadera