onsdag 12 oktober 2022

Äntligen iväg mot Tyskland

 Efter mycket problem så kom vi till sist iväg på vår resa. Kör mot Gislaved och vidare ner Nissastigen. 

Nere vid Helsingborg kollade vi vikten och den gav oss grönt ljus, visserligen 40 kg för mycket, men i det ligger en full vattentank och diesel samt massor av mat (som vi kommer att äta upp). 

Fortsätter mot Malmö och över Öresundsbron, där pep det i brobizzen och den plockade 437 kr från kortet.


Fortsätter genom Danmark och Stora Bältbron, även där funkade brobizzen och även här kostade det 437 Skr. Vi har haft ett bra resväder med ömsom sol och ömsom molnigt. 


Klockan började närma sig 18 och dags att leta en övernattningsplats. Den hittade vi i Nyborgs gamla hamn och var gatis, men ingen service och det behövde vi ju inte, bara sova. Strax efter vi parkerat kom regnet! 😁


Vaknade efter en lugn natt till strålande sol. Vi står på en grusplan nära vattnet många fina hus, ganska nya, bakom oss. En bra plats för övernattning.



Fick syn på ett krigsfartyg på väg ut.....undras vart den var på väg?


Dags att tanka. I Sverige över 28 kr/L i Danmark 16.39Dkr = ca 24.37kr, det blev i alla fall billigare, men man kunde bara fylla i för 1000 Dkr åt gången. Räcker nog en bit ner i Tyskland.


Nästa stopp blev i Flensburg på CittiPark, där vi fyllde på lite vin och mat. Tycker inte Citti är lika billigt längre, vi föredrar Lidl när det gäller mat.


Passade på att äta en ganska torr pizzabit med en dricka för ca 10€ 


Fortsätter söder ut mot nästa färja den över Elbe. Den här gången hade de lagt på 2€ och vi betalade 29€. En riktigt lugn överfart. Här möts de två färjorna, ingen lång kö den här gången.


Vi fortsätter ner mot Gnarrenburg där vi har en gratis ställplats. Tidvis väldigt lugnt på vägen. Grönare här nere, får en regnskur och mellan varven då solen lyser.


Så här har vi åkt.


I morgon fortsätter vi söder ut.

6 kommentarer:

  1. Så härligt att vara på rull söderut! Här hemma funderar vi fortfarande på om det ska bli någon mer husbilstur i höst, nästa vecka är helt upptagen, sedan får vi se hur vädret ser ut.
    Ha det riktigt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi är glada för att ha kommit iväg. Visserligen väntar ett ganska stort regnområde vara på väg in över södra Tyskland, men vi njuter ändå.

      Radera
  2. Härligt att ni kom iväg och vi följer er hemifrån, i alla fall till en början hihihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ni också kan komma iväg som ni tänkt. Härligt att vara på rull igen.

      Radera
  3. Så skönt att ni kom iväg. Ta det lugnt , värmen kommer välkomna er!/ Elisabeth

    SvaraRadera
  4. Vet inte varför, men jag har skrivit två kommentarer tidigare och ingen syns på bloggen. Testar så här, går det bra så skriver jag en riktig kommentar...

    SvaraRadera