torsdag 13 oktober 2022

Fortsätter genom Tyskland

 


Vaknar till en solig morgon igen. Efter frukost passar vi båda på att göra lite gymnastiska övningar för höfter och rygg. Kan ju behövas även när man åker husbil och det är ju många timmar som vi bara sitter, än så länge.
Fortsätter ut på autobahn, men råkar på "stau" flera gånger och det är vägarbeten. Vi bestämmer oss för att ta de mindre vägarna förbi Osnabrück. Då blev det stopp även där, vi fick vända och förlita oss på att GPSen hittar rätt väg. Den första biten drar hon in oss på riktigt små vägar där det var dåligt med mötesplatser, men till slut kom vi ut på bättre vägar.


I Bramsche kommer förbi Adidas Reebok och att här görs skor det vet väl alla. Nu blev det inte så att vi stannade och det ångrar jag ju nu så klart. Där fanns tydligen en outlet. Vi passade på att tanka här för 2.09€/L ca 23 kr/L.



Så fort vi kommit förbi Osnabrück valde vi bort motorvägar. 


Och nu hade vi inga problem med "stau" mycket roligare att åka dessa småvägar, fast egentligen är de inte så små. Vackra landskap åker vi förbi.


En sträcka kommer vi ut på lite större väg och där är det verkligen välskyltat. 


Ut på mindre vägar igen och nu ville vi ha en P för lite fika, kör nog 4 mil innan Ingemar får syn på en skylt om P för vandrare. Kör in och får i oss lite kaffe för att kunna fortsätta. Det typiska är att vi senare åker förbi massor av parkeringsfickor.


Åker med motorvägen i sikte, men håller oss på den mindre vägen.


Nu har vi kommit in i ett mer kuperat landskap och vägen går uppåt för att sedan snirkla ner mot byarna. Många serpentinkurvor och vackra höstfärger.



Typiska korsvirkeshus ser vi massor av. Vi kör ca 340 km idag och har ett strålande väder och ca 14 gr. 


Klockan närmar sig 18.30 dags att söka nattplats igen. I Tyskland är det gott om gratis ställplatser med VA och ibland även el till några €. Vi hittade en bra centrumnära plats i Frankenberg den finns även på Park4night N51 03 19 E08 48 03


Nu kommer vi att åka mot Moseldalen och tyvärr så får vi dåligt väder, men vi hoppas att vi träffar på våra kompisar Ulla och Torgny, som befinner sig någonstans där nere. Så här har vi åkt idag. 


Ha det gott alla....det har vi.



1 kommentar:

  1. Hej låter som ni har en fin resa med många intryck. Det är ju charmen med husbilsåkande man ser lite kommenterar och faller i tankar. Ljuvligt.
    Ha det bra.

    SvaraRadera