tisdag 12 oktober 2021

Pisa

 Vi hade tänkt visa lutande tornet i Pisa för våra kompisar. Tog bara 1 husbil in för att hitta en parkeringsplats. Här i stan parkerar man efter gatorna. Förra gången vi var här så stod vi vid akvedukten och en park. Vi försökte hitta till samma plats men det gick inte. Fann parkeringsrutor och stannade där. Nu var det hur långt vi skulle gå för att hitta till Tornet. Ingemar frågade en tjej och enligt henne skulle vi gå till kanalen och sedan till höger en sträcka på ca 20 minuter. Trodde vi ja!


Framme vid kanalen och till höger hade hon sagt. Vi gick och gick men inte såg vi något torn, däremot fick vi syn på vår bil. 🤣

Nu var vi både hungriga och trötta i benen. Passade på att dricka kaffe och steka lite korv till oss alla. Sen körde vi vidare för att hitta husbilsparkeringen. Väl där var det så gott som fullt. Vi kör vidare efter muren och hittar en parkeringsruta igen. Stannar och går in via deras app för att betala, Thomas fixade det hela. Här stod vi gratis efter klockan 14.00 så det blev en billig parkering. Sen var det dags för ny promenad på ca 15 min. Det känns i benen och fötterna att trava runt på Pisas gator......men skam den som ger sig......till slut såg vi tornet.


Inte alls lika mycket folk som förr gången och går du in på min blogg från 2018 så kan du läsa mer om just tornet.

Naturligtvis måste vi ta kort, med Annica som stöttar tornet. 😁
Hästen hade en mysig virkad mössa, för att skydda öronen från flugor mm.


Hästdroska fanns att tillgå, men ingen i sällskapet var intresserad, utom jag så klart, som hade ordentligt ont i ben och höfter. Och har man gått ca 5 km i stan, så hade jag gärna tagit droskan till husbilen.


Det fick bli en glass från Street food vagnen istället och den var jättegod.
Jag frågade om Ingemar ville ha en, men det ville han  inte.


Annica tog också en glass, men Thomas föredrog en kall öl.


Sen var det bara att knata på samma väg tillbaka till husbilen och köra till ställplatsen Marina di Pisa.


Gissa om det var skönt att sätta sig ner och bara koppla av. 😍

I morgon drar vi vidare.

2 kommentarer:

  1. Här besöker ni ytterligare ett av mina önskeresmål! Det ser ut som om Italien kommer högre och högre på vår önskelista (trots galna italienska chaufförer och vägar).
    Jag förstår att det räckte och blev över med promenader för din del idag, men i morgon får du vila benen i husbilen.

    SvaraRadera
  2. Oj stackars dina fötter, förstår att det var tröttsamt. Men nu har ni visat era kompisar och kan åka vidare. Tycker tornet ser vitare ut än vad jag minns det, kanske har det blivit tvättat hihihi

    SvaraRadera