fredag 8 oktober 2021

Pompeji och dyraste campingen.

 Nu fortsätter vi mot Pompeji som är målet med vår resa. Det är önskemål från våra kompisar Annica och Thomas. Jag och Ingemar var här 2012 och då besökte vi Pompeji. Då behövde vi 2 dagar för att se allt. Vi var även här 2015 men då besökte vi Herculanum.

Vi hade tittat ut och läst recensionerna när det gällde campingarna och av det valde vi ut Zeus camping, vilket vi senare ångrade.



Platserna var mer passande för plåtisar än våra bilar och det blev ett trixande innan vi kom in mellan träden.


Till slut var vi på plats och kunde efter en fika ge oss iväg mot ingången. Nu hade de slopat pensionärsrabatten och vi fick snällt betala 16€/pers. Innan det hade de kollat våra "gröna pass" samt att vi hade masker på.


Här nere kommer en del av alla de foton som vi tog.


                     




Så småningom åkte maskerna av och sattes på då vi gick in i något hus där det fanns mer folk. Alla gjorde likadant och vi såg guider som inte hade mask på.







Så här ser det ut när de försöker bevara alla mosaikgolv ett riktigt pusselarbete.


På många ställen arbetas det fortfarande med utgrävningarna.











Tillbaka till husbilen smakade det bra med hemmagjord köttfärssås och spagetti.


Även den här gången behövdes det 2 dagar för att uppleva hela Pompeji. Efter att ha gått i ca 3 timmar och 3 km (jag hade 6882 steg) på Pompejis gator, så hade jag ont i ryggen och benen och det var tur att jag kunde stödja mig på Ingemar. Vi hade ett perfekt väder inget regn, men ganska varmt för att vara sen em.
Senare var vi tvungna att byta plats för vår husbil. Det kom massor av små, små myror ner från fruktträden, som vi stod under.
Dessutom var deras internet så dålig och jag hade problem med att dela ut mitt eget till datorn, dessa tekniska saker lever sitt eget liv.
När det nästa dag var dags att lämna campingen, vid 12 tiden, fick vi nog en smärre shock när vi skulle betala med våra kort. 
På deras sida i Park4night står det att det kostar 27€/dag. 
Vi fick betala 166€ för 2 dagar!! Troligtvis en timtaxa eftersom det också var parkering för småbilar, men ingenstans kunde vi läsa oss till det, eftersom det var en automat man betalade i. Dumt nog så betalade vi och åkte, borde ha sökt någon och klagat. Efterklok kan man alltid vara. 😏
Vill varna alla från att ta in på Zeus camping. 


1 kommentar:

  1. Tack för alla fina bilder från Pimpeji! Inser att vi missade mycket på vårt alldeles för korta besök, museet var vi inte ens inne i.
    Det återstår bara att göra ett nytt besök, den här gången utan tidspress!

    SvaraRadera