måndag 11 oktober 2021

Från Motorvägar till småvägar

När vi lämnade La Luna i Mondragono visste vi inte riktigt vart vi skulle. Ett var i alla fall klart....vi skulle ta motorvägen runt Rom.



Vi var ganska trötta på dåliga vägar och Italienare, som inte kan trafikregler.
Åker förbi många bergsbyar, dit ingen med husbil ska ge sig det räcker att se dem på håll.



Motorvägen är bra och trafiken flyter på.


Men vad är det här? Någon som vet?


Eftersom vi inte är långt från flygplatsen så får vi se ett plan gå ner för landning.


Tunnlar passerar vi också.


Sen hade jag hoppats på att kunna få någon bild från Rom, men tyvärr låg inte Rom på en kulle, som jag hade trott, eftersom alla andra städer låg på kullar och berg. Så det här är enda bilden från Rom., sett från motorvägen. 😁


Lämnar motorvägen för en mindre väg och genast dyker cyklisterna upp. De körde i alla fall efter varandra, men för det mesta kör de i bredd.


Nu har vi kommit ut på landsbygden igen.


Vädret var klart men lite kyligt, varför inte ett dopp i Saturnias varma källor.

Nu blir det mindre och som vanligt sämre väg. vi kör förbi många vingårdar.


Möter flera husbilar på väg från Saturnia.


Otroligt vackra vyer.


Kom så fram till deras ställplats N42 39 20 E011 30 17 men oj så fullt det var, vi hade svårt att hitta platser och ingen el fick vi. Dessutom sjönk temperaturen till +11 gr och det blåste kastvindar.  Eftersom det var söndag och mycket busslaster så valde vi att stanna en dag till i förhoppning om att det kanske skulle bli mindre med folk och bättre väder.
Men så fel vi hade, endast 9 gr på natten och inte mycket mer fram emot 11 tiden. Jag tappade helt lusten till bad och de andra också.


Själva badet har byggts ut och det kan man förstå när så många bussar med folk som vill bada, går hit. Det blev en snabb bild från vägen innan vi drog vidare genom lummiga alléer


Den här gången genom byn Scansano och där var det trångt.




Nu var det dags att tanka och vi hittade en mack en bit utanför byn. Ingemar passade på att fråga om han kunde tanka LPG också? Jo då inga problem, så skönt att kunna fylla på gasol igen, särskilt om det ska bli kalla nätter, för då behöver vi lite värme.





Nu ställde vi in vår GPS på Marina di Pisa där vi hade en ställplats vi stått på tidigare. N43 40 41 E010 16 44 och nu fortsätter vi på motorvägen, som är gratis. Hitintills har vi betalat drygt 20€ på motorvägar från Napoli.


Framme vid ställplatsen och nu fick vi veta att den bara var öppen den här veckan. De skulle bygga en bensinmack framför och den skulle vara klar efter nyår. I Januari skulle ställplatsen öppna igen.


Att vi kört åt rätt håll visade termometern, som stod på +20 😄
Och nu kunde vi sitta ute och gotta oss. 
I morgon blir det nog Pisabesök.


Vi körde inte kustvägen, den har vi ju kört tidigare.



2 kommentarer:

  1. Fina vyer! Så kul följa er! Pisa med torn, katedral och batista är vackert!

    SvaraRadera
  2. Ert citat: "Vi var ganska trötta på dåliga vägar och Italienare." Det är just därför vi slutade 2007 att åka till Italien. Jag tycker ni är tuffa som åker och söker nya platser hela tiden.
    Ha en fortsatt bra resa.

    SvaraRadera