lördag 2 oktober 2021

Ställplats i Mondragona

 Innan vi lämnar parkeringen i Campodimele i regionen Lazio passar vi på att ta oss ett dopp i det +24 gr varma vattnet. Vi var inte så många på stranden verkar som om italienarna vill ha både varmare vatten och luft. Vi tycker nog att +24 i vattnet och +30 i luften räcker gott och väl.  

Fin sandstrand med fast botten och klart vatten. Jag ville nästan inte gå upp ur vattnet. Tyvärr inga duschar på stranden, så duscha fick vi göra i husbilen.


Vi ställer in vår GPS på en ställplats La Luna lite norr om Mondragona, öppen hela året för 20€ och då ingår el och VA.
N 41° 07' 52" E 13° 51' 40" 


Åker förbi många fina hus, men svåra att få på bild.


Här som i Spanien så finns Kristus och madonnabilder efter vägarna.


Blommande "palmer" eller är det Yuccapalm?


Ju längre söder ut vi kommer ju mer berg får vi se.


En del riktigt roliga former på.


Många och långa tunnlar åker vi genom, men den här var öppen och betydligt trevligare. Några tunnlar väldigt mörka och utan ljus.


Alltid lika skönt att komma ut och få en annan utsikt.





Ett gammalt torn har fått en utsmyckning.
 

Först kör vi förbi infarten till ställplatsen, vänder med vissa problem, då det var mycket trafik. Kör tillbaka och ser infarten till ställplatsen inväntar "fritt fram". Vid första anblicken trodde vi inte det fanns någon plats och det såg ruffigt ut. Vi blev sedan anvisade plats och står perfekt och har även havsutsikt. Toaletter och duschar är väl inte i vår smak, när det gäller städning, men som tur är så har vi ju våra egna toalettutrymmen.



En del platser har havsutsikt.


Det blev 10,6 mil körda, mycket köer och trafik gjorde att det tog tid att ta sig fram.


Här blir vi några dagar, slappar, badar och solar.



12 kommentarer:

  1. Ser fint ut! Jag skulle vilja åka runt i Italien. Många år sen jag var i södra Italien. Mycket jag vill .... Ha dé gott!

    SvaraRadera
  2. Spännande att följa er resa genom Italien. Älskar detta land, men vi vågar oss inte så långt ner ännu. Nästa vecka börjar vi vår resa söderut mot Spanien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är längre till Spanien än till Italien. Det som skiljer oss åt är att hemma behöver vi inte munskydd i affärer eller på andra ställen med trängsel. Här och det jag tror även i Spanien, krävs munskydd i övrigt är det helt ok. Vi har nu åkt ca 280 mil hemifrån. Till Malaga tror jag det är 350 mil.

      Radera
  3. Italien lockar oss verkligen så det är väl bara att hoppas vi kan få till en resa, gärna ända ner till klacken. Det värsta, eller det bästa är att listan på resor vi vill göra bara blir längre och längre, när man läser en del resebloggar…

    SvaraRadera
  4. Så kul att följa med er ner genom Italien, ett av de länder vi vill utforska lite mer, gärna ända ner i klacken!
    Än så länge får vi nöja oss med att bli inspirerade av er.

    SvaraRadera
  5. Så skoj att följa med er på resan söderut i Italien, ett land som vi verkligen skulle vilja utforska, gärna ända ner i klacken.

    SvaraRadera
  6. Så skoj att följa med på er resa söderut i Italien, ett land vi gärna skulle vilja utforska mer, gärna ända ner i klacken.

    SvaraRadera
  7. Så skoj att följa med er på resan söderut i Italien, ett land vi gärna skulle vilja utforska lite mer, gärna ända ner i klacken.
    B-M & Lars

    SvaraRadera
  8. Så skoj att följa med er på er resa söderut genom Italien, ett land som vi gärna skulle vilja utforska lite mer, gärna ända ner i klacken.

    SvaraRadera
  9. Gör ett nytt försök att kommentera ditt inlägg från datorn. Det är så kul att följa er resa söderut i Italien, ett land som vi gärna skulle vilja utforska ordentligt, gärna ända ner i klacken.

    SvaraRadera
  10. Så skoj att följa er på väg ner i Italien. Vi skulle så gärna utforska det landet ända ner i klacken, men i år får vi nöja oss med att följa med er på bloggen.

    SvaraRadera
  11. Vi följer er med stort nöje på er väg söderut genom Italien, ett land som vi gärna skulle vilja utforska ända ner i klacken.

    SvaraRadera