lördag 23 oktober 2021

Mot La Marina

 Om det blåste igår så var vädret lite bättre idag. Vi väntade in våra kompisar Ulla och Torgny, som nu var på väg till oss.


Men givetvis kom det en regnskur precis när de kör in på parkeringen. Maten stod klar i ugnen och vi fick klämma ihop oss i vår bil. Vi hade ju hoppats på att vädret skulle vara så bra att vi hade kunnat utnyttja bord och bänkar som fanns intill. Nu fick vi göra det bästa av situationen.


Som tur var så fanns det en plats bredvid oss som de kunde parkera på. Platserna är hyfsat stora, men några 2-4 m mellanbilarna blir det inte. Det blev några timmars gemytlig samvaro innan det var dags att stänga ögonen.


Morgonen kom med strålande sol och +16, men nu var det dags att lämna Almenara och Casablanca. Vägen ut till A7 är inte stor, men vi har tur och möter endast en liten bil. På sidorna står det vatten och vi misstänker att det är någon form av odling här. Kan det vara ris?




Vi åker förbi stora apelsinodlingar, men än är det några månader kvar tills de är mogna.


Vi styr söder ut och nu har vi siktet inställt på La Marina och en ställplats där. Vyerna är enorma och vi åker upp och genom bergen via tunnlar.


Tyvärr så ser det ut som om vädret blir sämre. Molnen tornar upp sig och några regnstänk kommer på rutan.


Hösten börjar närma sig även här i södern.


Vi passerar Alcoi och senare Alicante. Och när salthögarna söder om St Pola börjar dyka upp har vi inte så långt kvar, Nu är det bara att hoppas på att det ska finnas några platser kvar.


Det såg fullt ut....men vi har tur och får varsin plats. Här kostar det 11€/dag + el  0,40€/kw,men vi har ju våra solceller så vi klarar oss utan el.


Idag kunde vi äta ute.


Intill blommar Bougainvillean för fullt.


Vid 17 tiden tog vi en promenad ner till Lidl och Decor Home. Jag ville ju till en Chinabutik och det visade sig att Merca China hade flyttat in i samma butik som Decor Home. I morgon söndag är det stängt, men på måndag blir det en ny runda i butiken, som nu blivit jättestor. 

I morgon slappar vi och njuter av sol och värme. 
                            Ha det gott....det har vi.

.



6 kommentarer:

  1. Kul träffa vänner och återvända till bra platser!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns nästan som att komma hem. 😁

      Radera
  2. Fin kuststräcka ni har åkt! Känner igen vissa platser men det är nog dags att åka ner igen för att få uppleva dem. Men vi väntar ett tag till
    Hälsa gärna Ulla & Torgny!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga större problem, var och en sköter sitt. Munskydd på i affärer och folksamlingar, handsprit på alla affärer. Så skönt att få uppleva lite mer sol, bad och värme, innan vi vänder mot norr igen.

      Radera
  3. Så kul att ni fått nytt sällskap på resan, längs den vackra kusten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ombyte förnöjer sägs det och nu har vi träffat fler "kändisar". 😁

      Radera