fredag 1 oktober 2021

Från Pescia Roma till Parkering vid havet.

 Vi hittade inte den rätta vägen in till ställplatsen när vi kom, men nu när vi ska åka så blir det den rätta vägen ut. Rak och fin var den.


Nu fortsätter vi mot Rom och sedan mot Pompeji och Herculanum som är målen på vår resa.
 



Vi kommer förbi hamnen i Civitavecchia, här ifrån kan man ta färjan till Sardinien och dess olika hamnar. Vi fortsätter vägen förbi.


Och nu har vi oturen att komma precis när skolorna har slutat och föräldrar är och hämtar sina barn. Då parkeras det i dubbla led och varningslamporna tänds. Här blir det trafikstockning. 
Precis vid ett rödljus har en bil parkerat i filen rakt fram, en man som väntade på någon. Han ville inte flytta på sig, men Ingemar kunde till slut krångla sig förbi den parkerade bilen. 
Trafikvett tycks de inte ha här, de kör om på heldragna linjer, trots att det står att det är förbjudet. Oftast är det inte bara en bil utan flera som gör riskfyllda omkörningar och då ska vi inte tala om alla motorcyklar och mopeder. 


När vi först fick se de här husen trodde vi det var husbilar, men det var ju hus. 😁


Vi tar oss förbi Rom, utan att gå upp på betalvägen. Mycket trafik ju närmare Rom vi kom. Vi tar oss förbi och kommer ner på vägen mot Napoli och kan följa de skyltarna.


 Kommer förbi städerna Ànzio och Nettuno och även här var det trångt när siestan var över. Mycket småbilar i Italien!!


Vår "Berit" leder oss in på mindre gator, som tur var enkelriktade.


Hade turen att få se ett brudpar, visserligen bakifrån, men vackert ändå.


Den här gången har jag ställt in en fricamping dvs en parkering nära vatten. 
På vägen dit får vi en fin solnedgång, när vi kör på den smala strandremsan mellan insjön och havet. En lång sandstrand hela vägen, men här får du på sommaren betala parkeringsavgift och det är bara småbilar som får parkera här. 





Inte många människor på stranden endast fiskare och någon enstaka flanör.


Vid infarten till parkeringen står det en skylt om att husbilar inte fick stå här, men där stod redan 5 st. Vi pratade med en tysk och han hade i sin tur pratat med de Italienare som stod där.....och de sa att det var OK. Så vi gjorde som de övriga och backade in.


Många fiskare och de tycktes fiska hela natten.


En bild från tavlan vid parkeringen. Vi står på P på vänster sida. Här kan man nog bara stå på lågsäsong övriga tider är det förbjudet.    
 N 41°23’ 02”  E 12°54’58


En vacker plats.


Vädret är varmt ca +28.... +30 i morgon blir det bad igen.






8 kommentarer:

  1. Trafikvett behöver nog fyllas på i många länder. Eller är det så att man gör som man vill när kortet väl finns i handen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag håller med och då undrar man ju VAD har de lärt sig på körskolan. Vi har sett många livsfarliga omkörningar. Däremot släpper de nästan alltid in de som kommer från höger i köerna som bildas.

      Radera
  2. 1998 tog jag färjan från Civitavecchia till Sardinien efter att ha landat på flygplatsen Fiumicino utanför Rom. Sedan utforskade jag bla Costa Smeralda och östra kusten av Sardinien. En märklig och intressant ö med mkt begränsad turism och där jag var helt oexploaterad, Garibaldis ö, där det är matriarkat till skillnad från övriga Italien och i synnerhet Sicilien som var mitt slutmål på den resan då jag hade bokad flygbiljett fr Catania , Sicilien.
    Efter Sardinien tog jag tåget från Civitavecchia längs med västra kusten ner till Calabrien ( stöveltån) vidare med färja till Messina , Sicilien och därifrån tåget till Catania vid foten av Etna innan det var dags att flyga från Catania till München, Tyskland med "Stop Europe" ett flygluffarkort som fanns på 1990-talet.
    Så jag vet att ni har en intressant resa framför er. På Sardinien är det nästan ingen trafik alls att tala om till skillnad från fastland och Sicilien, männens domäner.
    Så är det bara🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har åkt runt nästan hela Sardinien. En mysig ö. Bra vägar hade dom också. Ja vi har varit på Sicilien också i januari 2018 tror jag det var. En intressant ö med mycket sevärt.

      Radera
  3. Vad härligt att komma ut till havet och sedan till Pompeji. Där har jag varit på en snabbvisit på väg från Rom till Amalfikusten och sedan dess har ett återbesök lockat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våra kompisar har inte varit här tidigare, men det har vi. Både 2015 och Sardinien 2018.

      Radera
  4. Ni har det lika varmt som vi. Bitvis ser det trångt ut. Gäller att ha tålamod och vänta ut dubbelparkerare och andra konstigheter!

    SvaraRadera
  5. Det har nog inte med att italierna inte tycker det räcker med 24+ i vattnet och 30+ i luften. Snarare är det väl så att augustifesten är över och stränder & hav behöver att återhämta sig efter att ha blivit nedtrampad och nedskräpat av sommarens alla badgäster.
    På Sardinien med mkt få besökare på stranden även mitt i Semesterrider tömdes stranden på folk strax före solnedgång och så snart det var folktomt invaderades stranden av en mängd vildhundar som sprang runt på den öde stranden och hade väldans kul. Morgonen därpå var de alltid försvunna och stranden så ut som om ingen människa eller hund någonsin beträtt stranden, m.a.o sandstranden var som en vit fluffig , luftig , luckrad oförstörd strand.
    Varje morgon var det likadant och varje kväll strax före solnedgång innan hundarna kom springande in i mängd på stranden var sanden på stranden nedtrampad , gulaktig och tillplattad, m.a.o inte särskilt inbjudande ,mer som när det inte kommit någon nysnö på länge vintertid och bilar m.m smutsat ner den en GGN så fina vita fluffiga snön.

    SvaraRadera