torsdag 14 oktober 2021

Ändrade Planer

Efter den långa promenaden i Pisas kvarter, så kände vi inte för någon mer promenad. Tanken var att gå ner till hamnen, men vi var helt slut. Vi bestämde istället att åka mot Spanien, vi hade ju 1 månad kvar i solen och den ville vi utnyttja. Alltså började vi vår resa mot först Frankrike.


Visserligen solig morgon men lite kylig var den. Vi kom iväg vid 9 tiden efter att ha tömt tankar och fyllt vatten.


Vi valde att frångå våra principer genom att ta motorvägarna. Kostar lite, men går betydligt snabbare. Och nu ville vi fram! Här går motorvägen i två plan, men det är en hel del nödvändiga reparationer lite här och där.


Sen var det det här med tunnlar. Jag tror jag räknade till runt 30, men det var betydligt fler.


En del med ljus, men ändå mörka och så de med ljusare väggar. Ibland mötte vi bilar i motsatt fil och ibland var det tvärt om.


 Vilken skillnad!


De flesta tunnlar går genom berg, men en del under husen i städerna.


Vi stannar på en mack för att äta lite och då passade Ingemar på att kolla om de hade varningsmärkena som man måste ha i Frankrike om man har en tyngre bil än 3,5 ton. Jodå han kom tillbaka med klistermärkena.


Har man inga klistermärken så kan det bli dyrt ca 1500 kr så nu sitter de där de ska.


Stora höghus i Nice ytterkant.


Vi fick en del problem med vår GPS, den gillade inte tunnlarna och började strejka. Vi hade ställt in en grusplan i Antibes men där var en tunnel under järnvägen och höjden 2,50m vågade vi inte chansa på
När vi stannat så den fick vila kunde vi knappa in en ny ställplats och Ingemar kunde följa den rosa linjen igen.

Det hann bli mörkt innan vi kom fram, men här fanns det gott om plats, till en kostnad av 5€ och inga tunnlar som stoppade oss.
Greasque  N43 25 57 E005 52 04   


Vaknade kl 8.00 någon knackade på dörren. En polis stod utanför och ville ha 5 €, vilket han så klart fick. ( jag hade läst att det var så och varskott Ingemar.)


Även stora husbilar fick plats här. 😀


Nu är planen att fortsätta mot Spanien i några veckor. Idag har det varit strålande sol och ca +20 - +22gr, men lite blåsigt.
Här är vår första del av resan mot Spanien. Hela 600 km blev det.



Ha det gott ....det har vi. 😎😄




6 kommentarer:

  1. Ni är för roliga, i stället för att gå till hamnen, åker ni till Spanien. Ja det är rätt, varför gå när man kan åka bil.
    Kram till er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi tyckte vi hellre har sol och bad än ont i fötterna. 🤣 Sen behöver vi tvätta också så nu ska vi ha tag på en lavanderia med parkering.

      Radera
  2. Det är väl just det som är vitsen med husbil att man kan ändra sina planer på en kafferast!
    En fortsatt god tur önskar vi er!

    SvaraRadera
  3. Visst är det kul med impulsiva beslut! Ha deé gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi brukar vara lite impulsiva och det är inte förstagången vi gör det. Tidigare har det blivit från Spanien och mot Italien, den här gången tvärt om. Det är ju det som är så härligt med husbil, man kan ändra morgonens utsikt hela tiden.

      Radera