torsdag 30 september 2021

Vår GPS bråkar med oss

 


Innan det var dags att lämna Montalcino så gjorde vi en kortare tur runt den gamla stadskärnan.


Hit in får inga husbilar köra och det kan man ju förstå, för gatorna var trånga.


Många små gränder och många trappor både upp och ner.


Vi kom fram till kyrkan och torget.


Överallt finns vinbutiker och de slåss om turisterna. Konstigt nog så köpte vi inget vin.....orkade inte bära tunga flaskor till bilen.


Däremot skulle jag gärna ha med några av terrakottalådorna hem.


Vi lämnade byn och ställde in vår GPS på Grosseto.


Kommer så småningom ut på en fin motortrafikled, med dubbla vägbanor. Kändes lite lyxigt att åka där efter alla dåliga vägpartier.



Hittar ett affärscentrum och går in för att försöka få tag i bl a en ny kabel till min Iphone. Här kollade de tempen och att man hade munskydd på, mycket försiktighetsåtgärder i Italien och folk är duktiga på att följa reglerna.


När vi skulle fortsätta därifrån ville vår GPS ha in oss i centrum, men det ville inte vi. Redan när jag ville att vi skulle fortsätta på motortrafikleden så ville inte Ingemar eller vår GPS det. Ingemar vill följa sin rosa linje. Alltså blev det en sväng in mot Grosseto, innan vi hade kört runt i flera rondeller för att komma rätt. Till slut hittade vi rätt väg ut, när vi följde skyltarna mot Rom istället för GPS. De röda pilarna visar hur vi skulle ha åkt.


Vi fortsätter söder ut och nu ska vi ha tag på en ställplats som har tvättmaskin. Vi hittar den i Park4night. Ställer in koordinater och får en rosa linje att följa. Nu är det så att vår GPS gärna tar genvägar och naturligtvis gör hon det nu också. Vi kommer in på en knappt farbar väg för husbilar, kommer fram till en vägtunnel  (första röda stjärnan) och naturligtvis var höjden 2,4m och vi är 2,8m. Bara för Ingemar att vända och prova en annan väg.


Vid nästa tunnel ( 2:a röda stjärnan) händer samma sak och vi måste åter vända på den smala vägen. Allt för att vår GPS vill ta kortaste vägen. 😒 Nu blir det ny GPS när vi kommer hem, för den här kan vi ju inte lita på.


Till slut hittade den en överfart där det gick att komma över. Vi hittade till slut ställplatsen Pescia Roma, La Pineta.
   N 42° 21' 56" E11° 29' 39"
Vi hittade en skuggig plats under träden. Tvättade 2 maskiner för 3€/st. Sen blev det vila i stolarna.


Vi satt ute till 22.00 och det var över +20 gr och det var varmt i husbilen.


Utsikten från vår plats in mot landet. Havet några hundra m bakom oss, många nya platser på gång att tas i bruk.


Vi tog en promenad ner till stranden, men det blev inget bad, det blåste för mycket.

Nästa dag bar det av till stranden igen och den här gången kunde vi njuta av det varma vattnet, men tyvärr glömde vi ta med termometern. Vi tror vattentempen låg på ca +22 till +24 och vädret soligt med en temp på +28 till +30.


Nästan själva på stranden.


Ljumma och härliga kvällar då vi kunde sitta ute.


Idag torsdag, lämnar vi ställplatsen, den stänger för att öppna i april nästa år. Vi fortsätter söder ut och hoppas hitta en bra parkering nära vattnet.








10 kommentarer:

  1. varför använder du inte din iPhone med google maps istället för GPS?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingemar vill ha en "rosa" rand att köra efter. Jag får nog ta och använda google istället. Fast jag har ju min karta på datorn och den funkar bra, men den talar ju inte om om det är en dålig väg.

      Radera
  2. Ni har då en förmåga att komma in på smala trånga vägar😄 Skönt att vara vid havet förstår jag. Trodde ni skulle till de varma källorna i närheten av Castiglione Lago?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var tanken, men det var varmt och väldigt lite vatten enligt Lena som var där dagen innan. Nu tar vi det på hemvägen istället.

      Radera
  3. Vi har också en ”uppdaterad” GPS för husbil som lurar in oss på de mest mysko ställen, så vi kör med hängslen och livrem, alltså GPS, Google Maps på telefon + en hederlig papperskarta som tredje alternativ. Jag tror det är lika jobbigt att vara codriver som att köra. Vi har funderat på appen Sygic på I-pad istället för en ny GPS, rätt eller fel???

    SvaraRadera
    Svar
    1. 😁 Det gör vi också, men vår GPS kan inte ställas in på höjder som tunnlar mm. Jag har karta på datorn och papperskarta och nu ibland även google.

      Radera
  4. Det verkar som alla har en bråkig Gps. Inte så kul om man hamnar på aldeles för små vägar 😃😃.
    Ha det fortsatt skönt. Kram 😎😎

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går väl an på små vägar , men höjderna i tunnlar kan vi inte fixa. 😀

      Radera
  5. Trevligt att följa er på den italienska resan.
    Vi har skippat den fasta gps:en, kör enbart efter våra samsu telefoner.
    Funkar hur bra som helst tycker vi...

    SvaraRadera
  6. Typiskt Garmin att dra in en på småvägar, trots det blir det Garmin igen när vi köper ny GPS!

    Men vi har kompletterat med appen Waze, den va väldigt bra i Frankrike. Det var där vi fick tipset av en fransyska.
    Ha en fortsatt fin resa!

    SvaraRadera