måndag 20 september 2021

Tyskland till Österrike

 Om vi inte såg skyltarna när vi letade parkering, så såg vi dem när vi lämnade parkeringen. 😀 Vi hade en lugn och skön nattsömn. 

Och nu blir det autobahn igen. Ganska tråkigt, men ett snabbt sätt att ta sig söder ut på. Där emot så är vägbanan mot Regensburg och förbi väldigt hoppig. Där hade vi nästan behövt njurbälte. 

Förstår inte varför de inte lägger asfalt på den sträckan? Nu är det Hitlers betongväg och den har känts lika dan under 40 år. När vi åkte här med husbil första gången, trodde vi det var något fel på bilen.


Ser många med cyklar, både småbilar och husbilar. Långa köer på väg in i städer, men också på väg ut. På vår sida av vägbanan så flyter det på bra och vi har inte stått still i någon kö. Där emot har vi sett 2 olyckor, den ena med okänd utgång den andra med plåtskador.


Nu har vi siktet inställt på en ställplats vi tidigare har stannat på
Steinberg See  Här var nu fullt av campare och platsen hade fått ny service byggnad. Platserna var markerade och kostade 15€ 
  En populär ställplats med badmöjligheter.  N 49 16 53 E 12 10 22


Söndag morgon och vi startar mot Österrike. Efter en kall natt så var morgonen dimmig. Kör mot München för att ta oss ner mot Füssen. Då upptäcker vi att vägen från Füssen mot Österrike var avstängd!
Ställer in GPS på Garmisch Partenkirchen. När vi är på väg dit är det långa köer på andra väghalvan och de tycks aldrig ta slut och trångt i själva byn.


Vi hade först tänkt stanna på ställplatsen i GP men klockan var inte så mycket så vi åker över till Österrike. på vägen dit möter vi kilometervis med långa köer, som aldrig tycktes ta slut. Glada var vi att vi var på väg söder ut.


Senare var det nattplatsletande i ösregn. Hittar inget i Österrike så vi åker in i Italien. Kollar på några, men de var fulla och camping ville vi inte stå på. Hittar till slut en parkering genom Park4night, där det var tillåtet att stå, (inga förbudsskyltar). En belgisk bil hade också hittat hit. Montechiaro N46 38 11 E 10 34 21


En gammal ruin höll ett vakande öga över oss och vi sov gott om natten.


Vaknade med sol och snö på topparna.

Resvägen med övernattning och.....


.....bara resvägen.


Nu fortsätter vi ner i Italien.3 kommentarer:

 1. Hej följer era resor med stort intresse eftersom du skriver bra och väljer trevliga platser att stanna på.
  Om några veckor följer vi er väg ner till Italien och ser fram emot det praktiska när man kommer in i Österrike och Italien.
  Hur skaffar man vinjett, passering Österrike -Italien?
  Många frågor pga att vi aldrig varit i Österrike eller Italien.
  Tack Anita& Tomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vinjett köper man på en mack närmare gränsen.

   Radera
 2. Så härligt att ha en höstresa framför sig med upplevelser och värme. Just nu har kyliga vindar dragit in över Västsverige, så visst vore det trevligt att komma iväg med HB, men tyvärr blir det ingen höstresa för oss. Istället får vi följa er resa!

  SvaraRadera