lördag 4 september 2021

SUP och kalas

 Lego är perfekt för att sysselsätta barns fantasi. I helgen skulle Noel sova hos farmor och farfar och då kom lådan med stor-lego fram. Noel byggde garage åt sin nya transformers bil. 

Vi ska ha kalas för två av våra mindre barnbarn (vi har 4 små). Mindy fyllde 5 år för 2 veckor sedan, men då kunde vi inte fira henne. Toddy fyller 4 år om 2 veckor och då är vi inte hemma. Så vi slog ihop kalaset till idag istället. Peter och Malin har båda blivit förtjusta i sporten med SUP och hade med sina som är uppblåsbara. Praktiskt när man ska packa in i en liten bil.


SUP har jag läst om, men inte sett på närmare håll. Vilket konstigt ord, men det är ju en förkortning av Stand Upp Paddle board. Den har funnits i Sverige sedan 2010 och är en vattenskidsport och kallas även för Paddelbräda. 

Ska man fira födelsedag så ska det ju också vara tårta. Det blev en hemmagjord sådan av rulltårtssmet. Med jordgubbssylt och garnerad med blåbär så gick den hem hos barnen även om utseendet inte var det bästa. Att skriva med gelé var inte lätt. 😁


Men den gillades av barnen och det var ju det som var meningen.


Efter maten och paketöppning tyckte Peter och Malin det var dags att ge sig ut på Åsunden. Vädret var ju helt OK.


Att man kan stå upp och hålla balansen utan att ramla i, är för mig  obegripligt. Dessutom ska man styra och paddla samtidigt. Tur att det inte blåste idag.


Barnen kollade på när de gav sig iväg.


De tre kusinerna har mycket spring i benen, men passade också på att plocka av farmors sista blommor. Nu känns det lättare att riva upp resten ur lådorna.


I nästa vecka ska bryggorna tas upp och Ingemar passade på att köra upp möblerna från flotten.


Vi har haft fantastisk fina dagar den här veckan och har hunnit med massor av trädgårdsarbeten, som att klippa Plommonträdet och sågat ner 3 Alar. Tagit reda på allt ris och huggit upp veden. Rensat i rabatter och klippt vinbärsbuskarna. Ja det är mycket som ska hinnas med innan vi drar iväg på långsemester.
Ha det gott !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar