fredag 17 september 2021

På väg

 I torsdags var det dags att låsa ytterdörren och hoppa in i husbilen. Vi lämnar ett regnigt Sverige och åker mot Trelleborg för att ta färjan TT-line till Tyskland. En färjeöverfart på ca 5,5 timmar.


Färjan skulle gå 9.25 från kaj och vi var tvungna att övernatta någonstans i närheten. Tidigare har vi stått på en gratis P-plats på Albäcksskogen, idag kan man inte stå där då det är förbjudet mellan 23.00 och 7.00 

Det var bara att leta ny plats och den hittade vi vid Trelleborgs GK.

N55 22 21 E013 04 58. 


Först såg vi inte själva parkeringen utan vände och åkte bort till klubbhuset, åkte tillbaka och fick syn på en annan husbil som hade bättre koll. En gräsplan med elstolpar och i själva stolpen låg instruktioner på vart man skulle Swisha 150 kr och var toaletter mm fanns, samt koder till dörrarna. Elen ingick i priset. Här stod vi bra och hade bara 5 min till färjeläget. 


Eftersom vi för första gången hade bokat biljett så fick vi ett mail om att göra en online-incheckning. Gjorde så och fick en streckkod. Men när vi kom till färjan så var det boknings numret de ville ha innan vi fick våra Boarding card. Man kan ju undra varför vi skulle göra en on line bokning när vi redan hade numret. Sen var det bara att se till att grinden/bommen gick upp och åka den långa vägen till färjan. 

Så mycket husbilar, småbilar och långtradare det får plats i en båt... helt otroligt!

Det blev en lugn överfart, men så tråkig. Inga platser att ta fram sitt fika på, endast några få och de var redan upptagna och helst skulle man köpa det man ville äta t ex 2 st kaffe för 5,20€. Tur vi hade lite smörgåsar och frukt med. Vi hade korsord med, men det blev långtråkigt ändå. Efter  drygt 5,5 tim så skymtade vi land.


Mötte flera mindre passagerarbåtar med restauranger ombord.


Vi hade tur, som inte åkte på den andra vägbanan och hamnade i kö.....trodde vi. För naturligtvis så hade det varit en olycka på vår sida av Autobahn. De kör så rasande fort och har inte uppsikt. Den här bilen hade kört rakt in i baken på en varubil och hela fronten var intryckt. Om de var skadade eller avlidna vet vi inte, för de höll på att sanera vägen....men ett kortare stopp för oss blev det. 


Vädret har i alla fall blivit bättre.


Åker förbi ett 30 tal vindkraftverk. Och hemma hos oss klagar de på att de vill sätta upp ett sådant.


Eftersom vi var upp tidigt (Ingemar väckte mig kl 4.30 i tron att klockan var 6.30) och det var en lång överfart stillasittande så kände vi när klockan var 18 att det var dax att stanna för natten.
Vår GPS börjar bli gammal och det hade nog varit klokt att investera i en ny. Jag hade via Park4night hittat 2 platser i Wittstock inte långt från Autobahn. Den första vi sökte en ställplats med tömning, fann vi inte kanske stängd för vintern. 
När vi skulle ta oss till den andra så fick vi en riktig "seit seeing" av Wittstock. Vår GPS tog oss runt hela staden och sista biten på en minimal liten väg/gata. Helst hade den visat in oss genom en port ca 2,4m hög men där var grindar för, men det protesterade Ingemar mot och vi testade den lilla gatan på andra sida muren. Karta se nedan.


Det visade sig att vi hade strax innan åkt förbi infarten.


Hade ni vågat er in här? Vi vågade. 😅


Vi kom rätt till slut och hittade parkeringen för husbilar som dessutom var gratis ingen service. N53 09 45 E012 29 24


Här är sträckan vi åkt, inte så många mil idag, det får bli mer i morgon och då blir det också Autobahn så långt som möjligt.
Nu längtar vi efter sol och värme för i natt blir det bara 10-12 gr.
Ha det gott......det har vi.3 kommentarer:

 1. Oj vad ni snurrade runt men inte åkte ni in där, du skojar? Samma väg tillbaka eller fanns det någon bredare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi åkte den vägen. 😁 Men det fanns en bättre in och utfart dessutom en skylt som vi missade.

   Radera
 2. Förhör och flyg kan bli segt ibland. Ha en fortsatt bra resa mot värmen.

  SvaraRadera