fredag 24 september 2021

Porto Corsini till Badia Tedalda


Vi började dagen med en promenad mot kanalen där vi sett och hört stora båtar. Kanske skulle vi få se någon av dessa stora fartyg. Jodå mycket riktigt såg vi ett av dem, nu med lotshjälp för att ta sig ut i kanalen för att gå vidare någonstans på Adriatiska havet. 
Inte långt från ställplatsen fanns ett stort raffinaderi och det var nog dit båtarna skulle. 


Hamnen och de långa pirarna.


Kajen är lång och det var förbjudet område för oss.


På väg tillbaka såg vi det här staketet i cement.


Torsdag 23 sept var det dags att lämna ställplatsen Loco Porto eller Porto Corsini, som orten heter. Det gäller att ha rätt kopplingar med när man ska fylla vatten. Deras anslutningar är mycket mindre än våra, men som tur var så har Ingemar en ask med olika storlekar. Tömde och fyllde sen var det dags att ge sig av igen.


Vi fortsätter på knaggliga vägar söder ut och nu vill vi ner till vattnet.


Det fiskas över allt och så här ser en del små hus ut, med fiskespön.
Hittade plötsligt en parkeringsplats och med skugga för bilarna. Inte långt till stranden.... bara ca 75 m. N 44 12 44  E12 29 20


Nu ska här solas och gärna ett dopp också!! Det fanns faktiskt fler på stranden än vi, men det märks att det börjar bli höst även här, för det har blivit mindre folk på stränderna.


Naturligtvis trotsade vi vågorna och tog oss ett dopp.


Efter bad och solandet så fortsatte vi mot Rimini och vidare mot San Marino. Målet var en ställplats eller snarare en parkering i San Marino, snirkliga vägar för att hitta dit, men inte hittade vi parkeringen. 
Vi kände inte för att ge oss upp till den gamla staden, vi har varit där tidigare. Nu gällde det att hitta en ny nattplats. Vi fick en fantastisk utsikt innan vi vände kosan nedåt igen.


Om vägen upp mot San Marino var krokig, så var den ifrån SM minst lika krokig. Det som vi trodde skulle ta bara några timmar tog betydligt mer, och det började skrika i våra magar. 


Bitvis kunde vägen vara bra, som här över bron, men för det mesta är det massor av skador på vägarna. Det gäller att allt är väl packat och står säkert i skåpen.


Till slut visade vår GPS att vi skulle ta av upp på en annan liten väg. Frågan var.....hur långt då?


När vi började se flaggan  visste vi att vi inte hade så långt kvar. Kom in i en liten by Badia Tedalda och här skulle det finnas en parkering.


Och visst fanns det, till och med urschaktat så bilarna skulle stå plant. Här fanns plats för 3-5 husbilar i varierande storlek. Rastplatsbord och tömning av svart och gråvatten, samt färskvatten är gratis, på andra sidan vägen. Så borde vi ha det i Sverige också. N 43°42' 42 "  E 12°10' 56"      


Efter den ansträngande körningen så var det skönt att sätta sig en stund och njuta av den nedgående solen. Sen kom kylan snabbt och vi gick in i våra bilar.
Idag har det varit +24 gr och sol, i kväll bara +10 gr.
Så här har vi åkt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar