söndag 26 september 2021

En natt till i.....

 Castiglione de Lago på ställplatsen, som nu hade fyllts på av Italienare på helgutflykt. Värmen håller i sig och nästan ingen vind. Idag ska vi ta oss upp till borgen och den gamla delen av staden.


Jag hade sett på en karta att det fanns en gångväg upp till borgen, så den letade vi reda på. Här gick vi förbi en massa urgamla olivträd.


Jodå visst hittade vi gångvägen, men sen.....alla trappor upp. Det frestade på både ben och lungor att gå den vägen.


Vi fick stanna flera ggr för att vila. 101 trappsteg var det, tur jag hade stavar med som hjälp. 😁Det första vi fick syn på var Palazzo della Corgna från 1500 talet, men även känt som Palazzo Ducate. En bild lånad från internet, eftersom jag inte har någon drönare.
Vi fortsatte till teatern i den gamla delen. Castiglione del Lago är en härlig by belägen på en kalkig udde med utsikt över sjön Trasimeno. Byn har ett mycket gammalt etruskiskt och romerskt ursprung, området var redan bebott när udden fortfarande var en av de fyra öarna i sjön.


Tur det fanns en sten att vila på.


Skönt med lite skugga.


Vi fortsatte en gata genom borgen, tyvärr precis när det var dags för siestan, då de flesta affärer stänger några timmar.


Fortsatte ut mot den södra ingången och fick den här utsikten.


Sen var det dags att ta trapporna ner igen.


Tillbaka på ställplatsen med ömma ben och svettig.


En snabblunch bestående av kräm, mjölk och macka.


Resten av em slappar vi i värmen, betalar 16€ och får stå ett dygn till. Passar på att duscha och tvätta håret, nu när vi har el och jag kan föna det. Det var svettigt att gå till borgen.


Annica bjöd på mat och vi på Irish Coffee och Russische Schokolade med grädde. (inköpta på city i Lübeck) Njuter resten av kvällen i +20 och vindstilla.
I dag söndag ska vi träffa dottern Lena med familj, som hyr ett hus i Montalcino. Varma källorna får vänta några dagar.


6 kommentarer:

 1. Så härligt ni har det, bara njut.
  Kör försiktigt,jag hoppas kunna köra till Spanien i vinter.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det var en jobbig promenad med många trappsteg, men väl värd mödan när ni kom upp!

  SvaraRadera
 3. Bra gjort med alla dom trappstegen, svårast att gå ner då det känns ordentligt i höft knän tycker jag. Det är nog bra att ni avvaktar med badet till en vardag, just med tanke på alla italienska familjer som gör utflykt. Ta med er fika till badet, så ni kan stanna där riktigt länge.
  Ha det fortsatt härligt Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken fin promenad men Jisses vad trappsteg! Vi tycker det är så mysigt att få följa med er på bloggen till alla fina platser som är vita fläckar på vår karta.
  Kör försiktigt och njut ordentligt!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin utflykt, men Jisses vad trappor! Vi tycker det är så skoj att följa med till alla fina platser som verkligen är vita fläckar på vår karta.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin promenad men Jisses vad trappsteg. Vi följer så gärna med er till alla dessa fina platser som verkligen är vita fläckar på vår karta. Kommer det flera kommentarer skyller jag på telefonen….

  SvaraRadera