tisdag 28 september 2021

Besök i ett paradis.

 Vi lämnade Castiglione di Lago för att köra in åt landet. Nu får vi väldigt vackra vyer, först med träd och buskar.

Längre fram blir det åkermark på böljande kullar.


Vägen växlar i underhållet. Ibland jättefin, för att sedan bli sprickig och dålig asfalt, men utsikten och vyerna var underbara.


Toscana är fantastiskt vackert och väldigt kuperat. Nu har vi kommit fram till Montalcino. Här har dottern Lena med maken Bengt hyrt ett fantastiskt hus och här samlas familjen för att njuta av sol och värme.

Vi kör upp till ställplatsen, som finns här för 5 € inkl VA. Här i Italien har vi inga problem med tömning och påfyllning av vatten.

N43 02 27 E11 29 16 

Ställplatsen ligger högt och ca 1,2 km från centrum. Vi parkerar och inväntar vår privata taxi, som är Bengt.


Sån tur att vi inte körde ner till deras hus på den lilla vägen. Den vägen var både brant och smal och vi hade inte fått plats med 2 husbilar. Där mötte barnbarnen Victor och Sophie oss, med sina respektive.


Lena hade dukat upp ett riktigt godisbord och Bengt stod färdig med skumpa vid poolen. Jag var svettig och hade gärna tagit ett dopp, men vattentempen var någonstans runt 18 gr. Den var rengjord och påfylld med nytt (kallt) vatten. Svetten avtog och längtan efter ett dopp avtog den också.


Vi lät oss väl smaka av alla goda tilltugg. 
Här fick jag med tre generationerna tillsammans på bild. Lena med sitt första barnbarn (Victors dotter) och dottern Sophie i bakgrunden. Hade jag varit med på bild så hade det varit 4 generationer. Lilla Charlie är vårt yngsta barnbarnsbarn.


Utsikten från poolen är otrolig.


Det blev även en husesynsrunda. 3 våningar och där fanns sovrum med toalett och dusch på alla tre. Köket låg längst ner och på en mellanvåning fanns även ett allrum med tv. Ett riktigt paradis med allt vad man behöver.

                   

Många trappor att gå i, men mest försiktighet fick man ha när man skulle till poolen. Den trappan hade nog många år på nacken.


Det blev pool-häng utan bad, ett tag till.


Vi blev sittande ute ganska länge, men runt om oss tornade ovädren upp sig och lagom till vi skulle äta....ja då kom regnet. Planen var ju att äta ute, men vi fick snabbt dra oss in igen. 
Maten då?? Jo färska pastakuddar med fyllning av spenat, pestosås, olja och kryddor samt tomater, mozzarellaost och bröd. 
Så otroligt gott, en riktig italiensk pastarätt..... gjord av svenskar. 😋


Det blev en mycket trevlig kväll med hela familjen Jacobson, innan Lena sedan skjutsade oss tillbaka till ställplatsen.
Stort TACK Lena och Bengt för en mycket mysig och trevlig kväll i ert  paradis.
Vi ses hemma i Sverige nästa gång. 💖


Vädret har idag varit växlande sol och moln men +30 gr. 


5 kommentarer:

 1. Vad skönt få träffas och umgås över generations gränser!Dessutom i en trevlig idyll! Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var riktigt kul att få träffa dem alla. Blir tyvärr inte så ofta hemma då vi inte bor i samma stad.

   Radera
 2. Så vackra vyer från platser som är helt vita fläckar på vår karta och så kul att få träffa flera generationer. Jag har försökt kommentera dina inlägg på alla möjliga sätt och som anonym men jag lyckas inte?? Gör här ytterligare ett försök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången lyckades du! Jag har sett tidigare att det blivit både två och tre kopior på dina kommentarer. Vet tyvärr inte vad det beror på. Ja det var verkligen trevligt att träffa familjen och lilla Charlie.

   Radera
 3. Så härligt det ser ut. Fortsätt njut.
  Kram

  SvaraRadera