fredag 24 september 2021

Till Castiglione del Lago


 Natten var kall knappt 10 gr och vi var ganska högt upp. Nu längtade vi ner till värmen.  Vägarna är krokiga och det blir mycket rattande för Ingemar. Bra bredd, men en hel del skador i asfalten.


Att romarna gärna byggde sina städer högt märktes, för vi kör förbi en hel del gamla borgar och städer. Tyvärr inte lätt att fota pga den dåliga vägen.


Populärt är att cykla i dessa backar och naturligtvis mötte vi en cyklist. Hur långt han hade trampat förtäljer inte historien.Ibland var det ganska mysigt att åka bland grönskan, för att sedan få fantastiska utsikter.


Även en del roliga rondellutsmyckningar.


Diesel har vi sett från 1.479€/L till 1.598€. Vi tankade för 1.534 €/L
Fortsatte sedan mot Arazzo. Letade ett bra tag efter en affär, där vi också kunde parkera, vilket var värre, för de flesta parkeringarna är för småbilar. Fann en lite avsides och fick gå en bit, men vad gör det, vi måste röra på oss ibland.


Nu hade jag knappat in en ställplats vid sjön Trasimeno. Här kostade det 16€/24 tim och i det ingick el samt vatten och tömning. Dessutom ganska trevlig plats, särskilt som vi idag ville ha skugga då temperaturen gick upp till +28 gr. Många platser fanns det och på kvällen var vi ca 20 husbilar och fler fick plats. Två cafébarer finns intill och ca 5 min till stan.Det blev en skön kväll och vi kunde sitta ute ganska länge innan lite nattkyla kom.
Castiglione del Lago  N43° 07 26 E 12° 03 01  
Idag blev det endast 96 km körda, men så skönt att stanna och bara slöa i värmen. I morgon blir det också ca 100 km för då ska vi bada i varma källor. 


5 kommentarer:

 1. Har ni verkligen kört 96 mil idag? Idag blåser det småspik och det börjar bli kyligt på kvällarna, så ta vara på värmen! Hälsa! 😘

  SvaraRadera
 2. Oj blev visst en nolla för mycket.😯 Nu ändrat. Tack Ulla. Här ska det bli 28 gr idag.

  SvaraRadera
 3. Kul att ni står på just på den platsen, tror vi har varit där också. Visst är det vackert i Toscana, titta gärna på min blogg. Gjirde en sammanställning av våran resa Italien Resan 2011 https://joytillsammans.blogspot.com/2011/10/nagra-semester-bilder.html?m=0 Ställplatserna finns kanske inte kvar men orterna finns ju. Vart åker ni efter badet, ifall ni orkar ta er upp från det varma sköna vattnet😄 Kram

  SvaraRadera
 4. När jag följer er på kartan gissar jag att nästa stopp blir Saturnus med sina varma källor. En spännande ort jag skulle vilja resa till o få bada i det härliga vattnet. Men när är den stora frågan!
  Ha en fortsatt trevlig resa

  SvaraRadera
 5. Italien och Toscana är så vackert, så vi måste nog försöka få till en husbilsresa dit ner. Nu får vi istället följa er med stort intresse!
  Varma källor låter inte fel!

  SvaraRadera