söndag 12 september 2021

Trädgårdsfix, sykonträff och svamp

 Så glad man blir när barnbarn och barnbarnsbarn hälsar på. Dessa två små gullungar, har hela sommaren varit i Spanien med sina morföräldrar (min dotter). Nu fick de följa med mamma till gammelmormor eftersom mamma och Michael ska sköta om blommorna när vi är borta. 


De första dagarna den här veckan har vi ägnat åt att städa i  sandlådan, sen plockat in alla blommor (mest pelargoner) till källaren för vinterförvaring. Plockat upp bryggorna med hjälp av Torgny (Ulla) och Tomas. Så skönt att ha fått det gjort. 

Rensat i jordgubbarna och klipp ner dem något vi inte gjort tidigare, vi får väl se om de kommer igen, tur är väl att vi satt nya av revorna.

 Sen kan man ju undra vad som händer?

Smultronen blommar, vallmon har satt nya knoppar, Rhododendron och Magnolian blommar och vi är på väg in i höstmånaderna och inte vårmånaderna.
Det tar på krafterna att jobba i trädgården. Normalt hade vi nog kunnat hålla på en bit in i oktober, innan vi dragit söder ut. Nu är vi inställda på att åka i slutet av nästa vecka, så vi är en månad för tidiga.


På tisdagen for vi iväg till Ullared för lite inköp av bl a en ny fönsterputsmaskin, vår förra hade gått sönder. Ingemar fick ett par nya jeans och så naturligtvis en massa papperstallrikar, för att minska på disken i husbilen. Inte mycket folk alls och lätt att hålla avstånd.
Vi övernattade sedan på Grimetons ställplats tillsammans med 2 andra husbilar.


Onsdag morgon for vi till Varbergs fästning. Ingemars storasyster Margareth, hade bjudit dit oss för en syskonträff.


Hela syskonskaran Lillvik.


Vi hade sån tur att det fanns bord med bänkar intill parkeringen. Där dukades det upp kallskuret kött med gratäng av potatis och morötter samt sallad. Till efterrätt en jättegod morotskaka och kaffe. Så gott det smakade. Det blåste lite så det var tur att vi satt lite nedanför parkeringen.Det blev en trevlig träff och roligt att träffa dem alla. Vi kom från fyra olika håll, Lomma, Helsingborg, Lindome och Ulricehamn.

Torsdag och fredag ägnades åt plock lite här och där, lökar som ska  planteras, trädgårdsmöbler ska plockas in.... ja nog finns det att göra.

Vi har läst om hur mycket svamp många har plockat och nu kände vi att det var dags att ge oss ut i skogen en sväng. Vart åker man då.... om inte till gamla kända svampställen. 😁Vi hade tidigare, när vi hälsat på de nya ägarna, fått reda på att det läckte ur en kran. Självklart ville vi hjälpa dem. Ingemar hade lite verktyg med och satte igång och letade felet. Det visade sig att slangen hade spruckit. Som tur var så hade han lämnat en del slang på vinden och nu passade han på att byta ut den del som var kass. Det blev kaffe och en del prat med det trevliga paret, som köpt vår älskade stuga, så roligt att träffa dem.


Sen var det ju det här med svamp. Jag hade som vanligt plockat ca 1 liter efter vägen i diket. Nu var det dags att kolla några andra ställen. Och visst fanns det svamp och ingen hade hittat det stället, där vi alltid har plockat från tidig sommarsvamp till höstens kantareller. Det tog inte lång tid att fylla korgen.Stora och fina var de även några mörka svampar fick följa med för att artbestämmas och det verkade vara Streckmusseron eller Jordmusseron. De hamnade tyvärr i komposten eftersom vi hade så mycket Kantareller.
Väl hemma igen kom Annica och Thomas ner för lite reseplanering. Nu längtar vi efter att få ge oss iväg, men först ska ju kantarellerna rensas. 😀 


6 kommentarer:

 1. Så kul med syskonträff, och ute i det fria. Man har inga problem att fylla fritiden när man har trädgård.
  Ha det gott, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt. Och bra väder fick vi också inte för varmt eller för kallt. 😊

   Radera
 2. Så kul att kunna träffa syskon under enkla, trevliga former. Visst är det häftigt när gamla svampställen får vara i fred. Så var det när vi hittade massor med kantareller också för någon vecka sedan. Jag tror min pappa log i sin himmel när han såg hur vi kröp omkring i skogen….

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi brukar träffas alla någon gång om året, men förra året blev det ingen träff. Så roligt att det funkade i år. Många har nog fyllt sina frysar med svamp i år när tillgången har varit så god.

   Radera
 3. Trevligt syskonmöte i Varberg på en härlig plats. Där har vi gått många rundor runt fästningen när vi bodde i Varberg.
  Önskar att vi också hittat mängder med kantareller, men tyvärr har våra ställen flera gånger varit besökta av andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Varberg är fint, men vi har mest sett campingplatserna.😁 Tur vi har lite svampställen kvar, fast numera delar vi med oss om dem till de nya unga ägarna. Kan ju vara kul att ge sig ut efter nya ställen och på nya platser .....som förr i tiden.😀

   Radera