tisdag 21 september 2021

Garda och mot kusten

 Vi fortsätter  genom små byar och tidvis är det mycket trafik.


Vi har nu soligt och det börjar bli varmt.


Fortfarande möter vi massor av bilar i kö.


Och vackrare utsikt blir det också.


När vi närmar oss Trento börjar det kännas i sätesmusklerna och vi börjar söka vart vi ska stanna. Valet föll på norra delen av Gardasjön och vi svänger av åt det hållet. Här finns en billig ställplats mitt inne i stan, som vi stått på tidigare. 


Utsikten ner mot sjön är fantastisk.


Några tunnlar får man passera innan man når fram till Garda. Trots att det inte blev lika många mil idag, så var vi ganska trötta och det kändes bra att få vila.


Riva del Garda är en billig ställplats som har VA och tvättmaskiner, restaurang och nära till centrum, med alla affärer. Pris 0.50€/tim, vi kom vid 14 tiden och åkte därifrån vid 9.30 det blev 9.50 €  N 46° 52 47 E 010° 51 30      


Vi tog en promenad i de närmaste omgivningarna. Här nere kan man faktiskt bada, men det var stenigt så vi avstod. Det var behövligt med en promenad, efter att i flera dagar bara suttit stilla i husbilen.


Tisdag den 21 september och vi startar 9.30 åker till Lidl och provianterar. En Prosecco för 2.99€ och en Bitterol Apritivo 2,99€ vilka priser mot hemma! 😁


Sen var det dags att knappa in en ställplats någonstans efter kusten. Vår GPS kör sina egna vägar och gärna genvägar. Det hände när vi kom till Ferrara, där ville hon ha in oss mitt i stadens centrum. Inte kul med stoppljus och trångt, när man är två bilar som har sällskap. Så lätt att komma ifrån varandra, men vi klarade det.Sedan hade hon valt en gratis motortrafikled. Här måste jag komma med en varning!! Kör inte den sträckan Ferrara mot Rovigo. Det var den sämsta väg vi åkt och hos kompisarna åkte en taklampa i golvet, i våra skåp klirrade det, så jag trodde något hade gått sönder. Visserligen hade de börjat laga vägen, men bara ett par km innan vi skulle svänga av mot ställplatsen.


Ställplatsen heter Loco Porto och ligger nära havet. Här var det gått om plats när vi kom. Priset är lite udda, första natten kostade det 6€ eller 8€ med el, natt nr 2 ett annat pris 11€ och 14€ med el = 22€ för två nätter. 😀


Det var riktig skönt att landa igen och en glass satt inte fel innan det blev mat.

De andra passade på att gå en sväng till stranden, men jag avstod då min höft inte ville ut och gå.


En jättelång pir där många stod och fiskade. En kille fick en stor krabba. Synd att Ingemar hade plockat ur sina fiskegrejor, det hade smakat bra med kokt krabba. 😁 Om han nu hade fått napp?
Idag har vi haft ca +24 med andra ord sommarvärme och shortsen åkte på. Nu väntar sängen. 😴


2 kommentarer: