tisdag 30 oktober 2012

Vilodag i Mindelo
Vaknade till en strålande sol och bara +10gr, men solen gör sitt och snart har värmen stigit till +20gr, en aning blåsigt så det gäller att sitta i lä.


Mitt emot oss parkerar en bil och en kille klär sig i våtdräkt med harpuner och div redskap han skulle ut och fiska. Klockan är då enligt Portugisisk tid 8.30.


Ingemar spanar efter fåglar och hittade en Roskarl


Resten av dagen blev en riktigt slappardag och även lite solande.På em tog Ingemar och jag en promenad för att se hur omgivningarna såg ut.


Vi hittade en del blommor och såg även 2 svampar, sorten okänd.
Alla gator och trottoarer består av småsten. Viket jobb att plocka dit dessa stenar.


På em började vi fundera över vart vår ”harpunerare” tagit vägen. Det började bli sent och han hade varit ute i 8 timmar. Till slut dök han upp och vi kunde ta del av hans fångst. Det var både plattfisk och vanliga, bläckfisk och små krabbor.Dagen känns lång pg av att vi ställt tillbaka klockan 1 timme till.
Vinden lugnade ner sig och tröjan åkte av.


I skydd av husbilen var det nästan för varmt idag, och i vattnet var det +20gr några badade, men vågorna såg lite förrädiska ut så jag stannade på land.
Där vi står är det en mycket aktiv strandpromenad, men det joggas friskt och tränas gång även på parkeringen. Portugiserna är mycket motionsmedvetna, gammal som ung.


2 kommentarer:

  1. Häftigt med han som harpunerade så mycket fisk!Ni verkar ha det riktigt gott i solen. Här hemma hade vi -6grader igår morse och igår em började det regna och håller på ff Nu är det +5gr.
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Så som ni har det skulle vi behöva just nu. Kallt, rått och ruggigt. Har knappt varit utanför dörren på de senaste veckorna merän för många besök hos läkaren. Tänk om vi hade varit med och kunnat njuta av det härliga ni upplever. Men vi är med även om vi inte orkar att kommentera alla duktiga inlägg, men vi läser dem, var så säker!. Fortsätt ha det så skönt och vi läser gärna allt och skriver när vi orkar. Kramar både till er båda och era reskamrater, såklart. 3 M

    SvaraRadera