tisdag 9 oktober 2012

Celle


Söndag den 7/10-12

Vaknade till solsken men fy vad kallt......vi frös båda två. Det var +6,8gr ute och tro det eller ej men vi hade +6,8gr inne. Jag hade glömt sätta på värmen men även glömt stänga takluckorna både fram och över vår säng....inte undra på att vi frös :)

Svenskarna åkte redan 8.30 och då var vi knappt vakna. Ingemar kom i samspråk med en tysk, bäst han övar upp sig :) Så vänliga människor är här, frun kom med en påse med färdsnapps, 7 flaskor med olika smaker, dem får vi testa i kväll.
 
 
Vi är sega och kommer inte iväg förrän vid halv elva nu med GPS-Berit inställt på Göttingen. Även  nu åker vi förbi massor av skogar med promenadvägar och naturområden. Vi ser folk som går med påsar och plockar svamp, tror det var stolt fjällskivling vi såg.


Vi kör förbi kärnkraftverken, nära kanalen, kan det vara någon form av gasverk för det brinner ur ett rör.
 
 
 
 Vi stannar till i en liten by som hette Hebeneggelsen, kör mot en sportanläggning där vi stannar och fikar.
 
 
Åker man genom Solschen så måste det vara solsken....eller hur?
 
 
Stannar till i Göttingen på en Lidl-parkering och äter. Vid den järnvägsstationen skulle inte jag vilja parkera min cykel.......hur hitta den i det gyttret.
 
 
Nu började det vara dags för att söka nattplats och tömning. En sådan hittade vi i Bebra, alldeles vid en sjö N 50 57 34 E 09 47 16. Här finns el, vatten och tömningsstation. Enligt BA är den gratis, med de har nog tänkt om, för det kostade hela 3€ för 24 tim. Något för våra kommuner att ta efter allt betalas i automaten.


Vi har valt bort motorvägarna och fått se så mycket mer, visserligen har vi träffat på en del omläggningar av vägen beroende på vägarbeten, men det har aldrig varit någon köbildning. Mycket roligare att åka de här mindre vägarna och de har riktigt bra beläggning. Dagen har bjudit på ett strålande väder, men lite kyligt ca + 13 gr.

 

2 kommentarer:

  1. Ni har kommit en bit på väg... kul att läsa om de dagliga tripperna :) Vilka bra vänner... både låna internet och få flytande "förning" - antar att det smakade bra.
    Hoppas ni får ordning på internet så vi kan fortsätta följa med på resan.
    Ha det gott... och kör försiktigt!

    SvaraRadera
  2. Det är skönt med Tyskland, de flesta problem blir lösta, även om det ibland krånglar lite. Men det är klart att det fixar sig med internet. Tele 2 i Tyskland har så du kan fylla på kortet också via nätet för den tid du behöver. Det har funkat bra för oss. Så har vi i Danmark också. Det blir väl kul att komma ner till Stuttgart och träffa vännerna där också. Ni är duktiga. Ha det så gott. Kram 3 M

    SvaraRadera