torsdag 4 oktober 2012

Startklara....nästan :)

Nu är bilen i stort sett färdigpackad och idag var vi och vägde den. Förra året vägde vi med fullt vatten och diesel samt packning....då skulle inte jag fått åka med :(  vilket jag naturligtvis gjorde ändå, med hopp om att inte bli stannade på en flygande viktkontroll. 
Den här gången hade vi inte riktigt full dieseltank och bara 30 L vatten och nu hade vi ca 40 kg till godo...och då satt även jag i bilen. Vi vill ju ha en liten kontroll av vad bilen väger och nu har vi mer av ost, kaviar, smör, böcker (tungt) mm, med oss. 
Varför smör?.... undrar säkert någon...jo, vi vill ha saltat smör och det kan ibland vara svårt att få tag i, det finns med "con sal" men smakar inte som vi vill ha det. Kanske några böcker åker ut och ersätts av lite tidningar i stället. Vi tar med oss sådant som vi gillar och har upptäckt att vi saknar.

Efter vägningen passade vi på att hälsa på hos dotter Tina och säga hejdå. Då träffade vi på Anna och Mikael, när Mikael fick syn på oss sken han upp...det var ju en överraskning att vi bara dök upp så där. Nu kunde vi också tala om för honom att vi ska åka långt bort på semester och bli borta ganska länge.

Lite senare anlände Mathias, Johanna och Liam, så då passade vi på att säga hejdå även till dem.
Vi hade tur för Tina hade gjort en enormt fin smörgåstårta, nu slapp jag fixa kvällsmaten :)
Efter att ha kramat om alla åkte vi hem. Jag satte upp lite nya gardiner och Ingemar kollade på TV. Nu ska vi bara vänta på posten i morgon och hoppas att Ingemars Internationella körkort finns med, sen bär det iväg. Första stoppet blir som vanligt Helsingborg.11 kommentarer:

 1. Japp, nu rullar vi iväg till varmare trakter......

  SvaraRadera
 2. Den smörgåstårtan såg god ut :) Kör försiktigt och förse oss med mycket kort och reseskildringar.

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får en bra och härlig resa.

  SvaraRadera
 4. Vi följer er på " Nätet " och kommer efter när hustrun blir fri!

  God tur!


  SvaraRadera
 5. Även vi väntar på intern.körkort men vi åker inte fören 6. nov.Kör fösiktig och har det sååååå bra
  Jürg o Stina

  SvaraRadera
 6. Kul att vara på "G" Ni ska ha det så underbart härligt!

  SvaraRadera
 7. Herre Gud, vad tiden går fort. Tänk att det är dags att ge sig iväg. Tycker det var precis nyligen som ni kom hem, och tänk vad mycket ni hunnit med. Ni är bra duktiga på planering och få allting att klaffa. Det är mycket att tänka på, men din checklista tycks ha fungerat bra, ni fick med det ni behövde. Hoppas också att det går bra med Ingemars projekt med rökningen. Men nu får han lite annat att tänka på och måste koncentrera sig på körningen och har något för händerna. Vi kommer att sakna er mycket, men följer er såklart på bloggen. Vi kan ju ringa någon gång också. Önskar er en riktigt trevlig och skön resa och var riktigt rädda om er. I tankarna är vi med er. Stora kramar 3 M

  SvaraRadera
 8. Så härligt... att göra som flyttfåglarna och dra söderut när vintern närmar sig :)
  Följer er via bloggen förstås - det är ju också kul :)
  Ha det gott och kör försiktigt!

  SvaraRadera
 9. Vi önskar en trevlig och upplevelserik resa! Det ska bli spännande att följa er på bloggen, särskilt när ni kommer till Marocko!

  SvaraRadera
 10. Kan tyvärr onte lägga in något inlägg .....

  men det kommer när jag kommer åt internet.

  SvaraRadera
 11. Janne och jag önskar er en trevlig resa.

  SvaraRadera