söndag 14 oktober 2012

Vi kör mot Frankrike

Äntligen ett internet igen.


Torsdag 11/12

Vid niotiden var vi klara för att åka mot Frankrike. Det är dimmigt och mycket trafik, tyskar på väg mot jobben. Vi åker genom den tullfria  gränsen, känns alltid lika konstigt att inte måste visa passen....bara åka.


 Mycket översvämningar ser vi i Frankrike, det måste ha regnat en hel del, en fotbollsplan var helt under vatten.


 Far igenom en by med grön-markerade cykelbanor, så skulle vi ha det hemma, så enkelt för barnen att veta var de ska cykla.


Vi närmar oss vindistrikten och här är det redan skördat och lövverket håller på att gulna, vackert mot allt det gröna.


En by vi åker förbi har smyckat alla sina häckar och även små granar med någon form av pappersblommor, säkert är det en oktoberfest på gång.


Roliga rondeller har de här nere betydligt mer utsmyckade än våra hemma. Dieselpriset varierar från 1.357 till 1.55 €


En bit ovanför Lyon har vädret blivit både varmare och den blå himlen börjar synas. Nu åker långbyxorna av och shorts på.


I Lyon var det tät trafik och köer men det flyter på bra.


 På floden Rhóne är det också trafik.


 Broar är roligt att ta kort på, de kan se så olika ut, men har ändå samma syfte.Nu börjar klockan bli mycket och skymningen kommer, dags att leta en plats för natten. I min Autorout hittar jag en plats vid Rhóne i byn Sablons mellan Lyon och Valence, N 45 18 56 E 0446 06 
En grusparkering utan service, mitt i byn. Vi är inte ensamma, fler har hittat hit. Det vackra vädret har försvunnit och ersatts av åska, blixt och regn, hoppas det försvinner i morgon. :)
1 kommentar: