måndag 29 oktober 2012

Från Braga mot kusten
När vi kom tillbaka till bilarna var det dags att leta reda på en ny nattplats. Nu var våra tankar tömda sedan vi åkte från Tui så vi behövde bara en nattparkering. Eftersom det är så vackert väder så hoppas vi det fortsätter till i morgon så vi kan få slappa och sola lite.
Jag hade tidigare sökt på den portugisiska sidan för husbilar ww.intercaravanas.com och där hittat flera tänkbara platser. Vi ställde in våra GPS:er på Praia de Mindelo N41 18 43 W08 44 21
Vi kör förbi många hus, där varje hus har en egen liten vinodling.Många hus ser ut ungefär som hemma och bonden plöjer sin åker.Portugiserna gillar nog stenmurar, det upptäckte vi även förra gången vi var här i landet.


Som vanligt vill vår ”Berit ta de mest konstiga vägar och då gärna genvägar.
Istället för att följa N13 lurade hon in oss på små gatstensvägar där vi bara kunde köra 10-20 km för annars var det nog smör av grädden i kylen.


Trångt var det också inte lätt att möta någon här inte.


Till slut så kom vi fram till den stora p-plats där vi skulle stå i natt, och här står vi bra, det kom 2 husbilar till på kvällen.


Stranden ligger alldeles bredvid.


Temperaturen idag har hållit sig runt +20gr och strålande sol. Här vid havet så blåser det en del.
Det blev en fin solnedgång.


 Vi har kört ca 15 mil idag. I natt är det dags att ställa tillbaka klockan ytterligare 1 timme.

3 kommentarer:

 1. Jätteintressant att följa er på resan!!

  Härliga bilder!

  Jag måste nog få konsultera er när det ev. blir vår tur!

  Ha det fortsatt bra o

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Jag blir nervös bara av att se de smala gränderna på bild ha ha ha Måste man åka på dessa smala gränder eller finns det bredare vägar att ta sig fram i byarna på? Vi körde nämligen en sådan smal väg och rätt som det var skulle vi svänga vänster och där stod en skylt 1.90! Bilen var ju något bredare ha ha Men det löste sig med hjälp av en förbipasserande som kunde lotsa oss åt annat håll.
  Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är imponerad över hur ni håller eran sida så bra. Fina bilder och mycket läsvärd.
   Nu är det bara en vecka kvar tills vi gör flyttfåglarna sällskap.
   glada hälsningar
   Jürg o Stina

   Radera